Hikayeler 1 / Ömer Seyfettin Bütün Eserleri 1
Hikayeler 1 / Ömer Seyfettin Bütün Eserleri 1

Kitapyurdu Fiyatı: 600,00TL

Ürüne Git
48Yorum
Alejandro10
Üstat
20.04.2026
Çok kıymetli bir yazar, okunmalı.
e8akpinar
Üstat
25.06.2025
İki cildini de okudum. Ömer Seyfettin'in neden çocuk hikayecisi olarak görüldüğünü anlayamadım. Gerek tema olarak gerek dil olarak yetişkinlere hitap ettiğini söylemek isterim. Elimden bırakamadığım ve hacmine rağmen bir çırpıda bitirdiğim kitaplardan oldu. Başka herhangi bir antolojiden bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum. Orijinal dilde basılması ve kronolojik olarak basılması, sadece hikaye okumaktan öte dönemin dili ve sosyal yapısındaki değişim hakkında çıkarımlarda bulunmaya da olanak sağlamaktadır. Yazarın yıllar geçtikçe, Osmanlının son dönemlerinden savaş ve milli mücadele dönemlerine doğru hikayelerinde yer verdiği temalar, kendi fikir dünyasındaki değişimi de göstermektedir. Diğer versiyonlarının görmedim yazarın en iyi antolojisi olabilir. Fakat karton kapak yerine ciltli olsa daha iyi olabilirdi. Sonuç olarak, kesinlikle tavsiye edeceğim bir eserdir.
Erol Aydemir
09.08.2024
her evde olması ve okunması gereken eserimiz
iş314
Kitapkurdu
04.08.2024
Ömer Seyfettin in bütün hikayelerini toplamışlar. Çocuk kitabı filan değildir yetişkinler için. Baskı da keşke biraz iyi olsaydı
Serap.Bahar
Bilge
04.07.2024
Ömer Seyfettin külliyatını okurken bir açıdan Osmanlı'nın son dönemini takip ediyor gibi hissettirdi. İlk 50-100 sayfadaki hikayeler eski kelimelerle bezeliydi. Okurken neredeyse her satırda okuduğum kelimeleri araştırma ihtiyacı duydum. O bölümleri hızlı geçince devamı daha keyifliydi. Çocukken, ilk gençliğimde, okuduğum Ömer Seyfettin hikayeleri de vardı kitapta. Falaka gibi, Ant gibi ve elbette Pembe İncili Kaftan gibi... Öte yandan ilk defa okuduğum çok güzel hikayeler de mevcuttu. Üç Nasihat onlardan birisiydi. Bazı hikayelerinde güttüğü koyu milliyetçilik yoruyor olsa da Türk Yazınının önemli yazarlarından birisi olduğu için, kitap armağan edildiği için, okumanın gerekliliği fikriyle başlamıştım. Fakat yalan yok, severek bitirdim. Bu kadar daha olsa, bu kadar daha keyifle okurdum ki ikinci cildi de varmış şimdi gördüm. İlerde bir alışverişte de onu edinir, devam ederim diye planlıyorum.
taşköprüzade
Üstat
23.04.2024
Bütün hikayeler ikinci cildde var
Mehmet Akif Bütün
10.12.2023
İçinde Ömer Seyfettinin hikayelerinin olduğu ve her kütüphane de olması gereken bir eser.
KY-302053
26.08.2023
Her kutuphaneebbulunmali Tüm hikayeleri okunmali
Melike Yalçınn
17.03.2023
Edebiyatımızda müstesna yeri olan Ömer Seyfettin bu harika çalışmayla tekrardan okurlarına kazandırılmış.emeği geçenlere çok teşekkür ederim
Yunus Çetin
Kitapkurdu
30.11.2022
Kitaplar elime sorunsuz ulaştı.Hikayelerde sadeleştirmeye gidilmemesi bazı yerlerde anlama zorluğu yaşatsada bu şekilde okumanin tadı da ayrı güzel
cengaver70
Kitapkurdu
23.08.2021
Ömer Seyfettin'in hikayeleri orjinaline sadık kalınarak yeniden yayınlanmış. Yeniden okumama vesile oldu.
KY-3965822
21.07.2021
orjinaline sadık kalinarak yapilan bir çalişma olmuş
şükrü  özcan
21.04.2021
Türk edebiyatının büyük hikaye yazarı Ömer Seyfettin'in hikayelerini titiz bir çalışma ile okumak heyecan verici.
cana07
Kitapkurdu
01.02.2021
Çok titiz bir çalışma olmuş. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
necokudu
Kitapkurdu
11.01.2021
hikayeleri günümüz Türkçe 'e çevirip yayınlansaydı. Ne kadar guzel olurdu.
alperen.60
Kitapkurdu
17.12.2020
Hikayelerin orjinal halinin olması ve kronolojik olarak sıralanması güzel olmuş..
Arife Nur TAŞCI
06.12.2020
Ömer Seyfettin edebi açıdan çok değerli bir yazar olmakla beraber sevdiğim yazarlardan biridir. Bu basımı da severek okuyorum.
AYŞE MİNE KOYUNCU
Kitapkurdu
02.12.2020
bütün hikayelerinin birarada ve orjinal halleriyle verilmesi gerçekten çok iyi. muhakkak okunmalı..
Şim
Kitapkurdu
29.10.2020
dergah yayınları harika bir iş çıkarmış. kesinlikle her yaş kitlesinin okumuş olması gereken bir kitap
gkn.kalyoncu
Üstat
27.08.2020
Ömer Seyfettin'in Hikayeleri edebiyatımız açısından büyük bir öneme sahip. Orijinal halleriyle ve kronolojik sırada verilmesi eseri daha da güzel bir hale getirmiş.