Halifeliğin Emevilere Geçişi Verasete Dönüşmesi
Halifeliğin Emevilere Geçişi Verasete Dönüşmesi
10Yorum
Sıdıka Çetin
Kitapkurdu
Sahabe kayırmacılığı ve savunusu yapılmaksızın anlamaya yönelik yazılmış bir kitap..
KY-209996
İslam tarihi açısından yararlı bir eser.
Abdullah Ç.
Aynı konuyu yani Halifeliğin Emevilere Geçişi Verasete Dönüşmesi konusunu bir çok kişiden okudum ve dinledim. Tüm bunların içinde en cılız ve en kıvırtmacalı olan 2-3 kitaptan birisi olduğunu gördüm. Ancak yinede Halifeliğin Emevilere Geçişi Verasete Dönüşmesi' ni Muaviye' ye dayandırmak zorunda kalıyor, çok sert görüş ortaya koyamasa da. Olmazsa da olur bir eser.
jamalsoft
Daha detaylı bir biçimde anlatacağı düşüncesi ile almıştım.Çok basit ve kısa yoldan anlatmış.Beklentileri karşılamıyor diye düşünüyorum.
serdarornek
Halifeliğin nasıl verasete dönüştüğünü anlatan islam tarihiyle ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitap.
derviş54
Yazar bir sünni bir yazar ve buda kitabının daha mutedil olmasını sağlamış... Halifelik emevilerle birlikte elbette ki saltanata dönüşüyor... ama yazar muaviyenin bir sahabe olması dolayısıyla gerçekleri biraz üstü kapalı anlatıyor
mustfyildirim
Kitapkurdu
Halifeliğin Emevilere geçişini ve saltanata dönüşmesini anlatan bir çalışma...
tarihin.prensi
moğol hakimiyeti üniversite hocam doç.dr.muammer gül'ün geniş araştırmaları sonucu yazılmıştır okumanızı tavsiye ederim dili açık yani terimlerde boğulmuyoruz.dersleri anlatışındaki başarıyı kitapta da buluyoruz
omersenderin
Kaşif
cumhuriyete kadar vahiy katibi olduğu için eleştiri konusu bile yapılamayan hz.muaviyenin islamda olmamasına rağmen saltanatı nasıl islam devletine yerleştirdiğini anlatan bu eserde aslında özet bölülümünde yine kesin yargıya varılamamıştır bence en önemli eksikliğide buydu delilleri güzel vermiş ancak osmanlı uleması gibi suya sabuna dokunmayan bir bitişi yazar tercih etmiştir
KY-12853
Bu konuyu çok merak ediyordum. İslamiyette saltanatlığın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Dört halife devrinden sonra nasıl ve niçin bu sisteme geçildiğini öğrenmek istiyordum. Ayrıca Muaviye ile Hz.Ali gibi iki büyük insanın niçin zıtlaştığını anlayamıyordum. Böyle İslam büyüklerinin liderlik kavgası yapmalarını ise asla. Kitabı okuyunca bazı soru işaretlerim kayboldu. Ama yeterince değil. Konular fazla ayrıntılı da değil. Basit bir şekilde işlenmiş. Daha geniş bir şekilde malumatlı olsaydı daha iyi olurdu. Saygılarımla.