619Yorum
Mustafa Tulu
Kitapkurdu
Zarifoğlu kitabı oluşturan yazılarında; yaşadığı dönemin siyasi ve sosyal atmosferini İslam penceresinden değerlendirmiş, İslam’ın iyi öğrenilmesi ve tatbik edilmesinden, bireylerin ve toplumun İslam’a göre şekil alması gerektiğinden bahsederek toplumun İslam ile bilinçleneceğine inandığını ifade etmiştir. Müslüman olmayı sadece inanmak ve namaz kılmak gibi ritüellerden ibaret görmemiş aksine, Müslüman olmayı “sorumlu” olmakla eşdeğer tutmuştur. İbadetlerin amacını “Allah’ın hatırlanması” olarak ifade ederek, Allah hatırlandığı sürece yapılan her şeyi ibadet mesabesinde değerlendirmiştir. Namazın sadece kalıpla/şekille ilişkili olmadığını, kalbin iştiraki nispetinde anlam kazandığını belirtmiştir. Yazılarında ; Afganistan İşgali, Hama Katliamı ve 12 Eylül sürecine değinerek, Müslümanların yaşadığı olaylara kayıtsız kalmadığını göstermiştir. Bu itibarla; kitabı oluşturan yazıları, mecrasında usulca akan suyun bir anda debisinin yükselerek coşup kabarması olarak düşünebiliriz.
vizharan
Üstat
okudukça kitabın içinde kayboluyorsunuz
Pln42
Kaşif
Guzeldi tavsiye ediyoruz.
Esra Dağ
Kaşif
Cahit zarifoğluyla tanışmamız şiir kitabıyla oldu. Şiir kitabına çok aşina olamayıp, diline alışamayacağımı düşündüm. Ama bu kitaba bayıldım. İçerdiği derin anlamlar, olaylara bakış açısı ve ele aldığı konular beni oldukça etkiledi.
Allan Poe
Kaşif
Sevdiğim ve tavsiye edebileceğim bir eser. Kitaba adını veren beyitide paylasmak isterim AHMED CAHİDÎ EFENDİ Câhidî geç bu hayâlden, bakma dünyâ mâlına Zehr olur her kim sunarsa elin anın balına Âkil isen kıl seyâhat, git Resûlün yoluna Bir değirmendir bu dünyâ, öğüdür bir gün bizi.
BUTAM
Kaşif
İşte öldükten sonra yaşamak budur.
sitare13
Kitapkurdu
bir kitap ancak bu kadar yüreğe dokunabilirdi
Fahrettin Akman
Cahit Zarifoğlunun en güzel ve en yalın dile sahip olan kitabı. Özellikle gençler kesinlikle okumalı.
asli aras
Kitapkurdu
zarifoğlunun kült eserlerinden biri.
gül-istanbul
Kaşif
Yazarın düşüncelerini öğrendiğimiz en iyi kitabı.
baxias
Kitapkurdu
düne bugüne ve geleceğe dair...
Sevde DURMAZ
Eser beş bölümden oluşuyor.Her bir bölüm kendi içinde farklı başlıklardaki konulardan bahsediyor..İslam,ibadet, ekonomi, tıp ve daha birçok konuya değinen yazar düşüncelerini okurlarına aktarıyor.. Farklı bakış açısı kazanmak isteyen, dünyaya bir de Üstad Cahit Zarifoğlu gözüyle bakmak isteyen herkesin okuması ve üzerine düşünmesi gereken bu değerli eserle doğru zamanda, doğru şekilde ve doğru yerde karşılaşmanız dilerim..
WhiteMamba
Kaşif
güzel anlaşılabilir kütüphanemdeki yerini aldı
isot4285
Kitapkurdu
Muazzam bir eser.Cahit hocam bir başka.
Edanur Fettahoğlu
Kitapkurdu
müslümanca düşünmemiz gereken şeyleri deneme tarzında anlatan bir kitap
Glhnbsl
Deneme tarzı sevenlerin beğeneceği kitap.
mıncıro
Kitapkurdu
Bu ne güzel bir esr bu tatlı bir üslup…
ikizleerim
Kaşif
Herkesin kütüphanesinde bulunması gereken harika bir kitap
KY-7569172
Başucunuzda bulunsun okuyun okutun
sercan_bck_
Kitapkurdu
Bizler Dün'ü okuduk bu kitapta ama aslında dün değildi okuduğumuz bugünün kendisiydi. Bir zaman yolculuğuna çıkaran bu eser Islam düşmanlığının ve islam dinin nasıl vede ne şekilde ortadan kaldirmaya çalışıldığını tek tek anlatmaktadır. Geçmişteki olayların aynısı günümüzde hâlen devam etmektedir bu da geçmişten neden ders çıkaramadıgimizi sorgulamamiza neden olmaktadır. Ve son söz kitabi okuduktan sonra Herşey den az az ama dinimizden çok şey kaybetmekte olduğumuzu anlayacağız. Herkese keyifli okumalar dilerim.