İdeolojik Devletten Demokratik Devlete
İdeolojik Devletten Demokratik Devlete
16Yorum
Sıdıka Çetin
Kitapkurdu
02.12.2017
kİtap çok iyiydi ama keşke yazarı da "iyi"kalsaydı :(
omersenderin
Kaşif
10.02.2016
kat-rakteri tartışılsada bir birikimi oldğu kitaptan da anlaşılacaktır modern dünyanın en büyük sorunu etnisitedir bunuda ideolojik olmayan bir devlet modeliyle eklemlnebilir tezi üzerine kurulan bir kitap
Burak565
Kitapkurdu
13.12.2014
mehmet metinerin çözümlemeleri ve olayları irdeleyerek demokratik sisteme yaklaşımı... hoş bir tat bıraktı....
Khusrew
Kitapkurdu
23.05.2009
Modern Türkiyenin kurumsal ideolojisinden kaynaklanan sancıları anlamak ve analiz etmek için güzel bir eser.
aytuner
21.04.2009
kitap içinde çok fazla tekrarlara girmesine rağmen demokrasi sözcüğünün anlamına ilişkin farklı açılardan bakıldığı için okunası bir kitap<br />
fatih61
09.04.2009
güzel bir kitap okumanızı tavsiye ederim.
simyacı1982
07.04.2009
demokrasi ve cumhuriyet; günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bu kavramların anlamını askerin, siyasetçilerimizin ve halkın nasıl değerlendirdiğini bazılarının ağzına sakız yaptığı halde bu kavramları özde özümsemediğini yanlızca statükolarını korumak için halka rağmen halk için sloganlarını ürettiği siyasal yapımızın ana karakterini anlamamız için anlaşılır bir üslüpla kaleme alınmış güzel bir kitap.
talcan
25.02.2009
son derece yalın ve kolay anlaşılır bir dile sahip okunması gereken bir kitap..
hayırlısı
Kitapkurdu
01.12.2008
gelecek eleştirileri hesap ederek ama korkmadan yazzılmış. genel yaklaşım maul ; ama icraat ve pratik maalesef ...
malibelen
Kitapkurdu
20.06.2008
Yeryüzündeki deneyimlerden de görüyoruz ki, ideolojik devletler, doğaları gereği yasakçı, ayrımcı ve yaptırımcı oluyorlar. Demokratik devlet, ideolojisi kavramlarını faklı bir dille işlemektedir
ferhatcakir
11.06.2008
yazarı tanımıyoruım hala tanımıyorum ancak gerçekten kanayan bir yaraya parmak basmış adam bu terör bu geçip giden zaman sanki mapusta gibi dünyanın gelişip bizim volta attığımız yıllar insan üzülmeden edemiyor .<br />Neden böyle olduk,bizi kim böyle yaptı ne yapmak lazım yeminle gözüm doldu her sayfada okuyup hatırladıkça hatırlatma amacıyla güzel bir kitap<br />
Sanatkaradam
27.05.2008
Bu eserde Cumhuriyet ve demokrasi antagonizmasını tüm çıplaklığıyla ortaya koyan değerli yazarımız,gerçekten demokrasinin,laikliğin ve cumhuriyetin ne olduğunu,nasıl olması gerektiğini,bunların asıllarıyla türkiyede uygulanış biçimini gözler önüne sermektedir.Eseri gerçekten beğenmemek ve takdir etmemek elde değil.Bu eser bence eğer hala işler böyle yürürse Türkiye'nin tüm zamanlarında geçerliliğini koruyacak ve her dönemde ideokratik devlet anlayışında olanlara demokratik devletin nasıl olabileceği dersini verecek en baş eserlerden biridir diye düşünüyorum.
Eserde hakikaten çok akıcı bir üslup ve çekicilik hakim,okudukça insana zevk veren bir yapısı var.Ayrıca ülkemizde birbirine karıştırılan kavramlar en ince ayrıntısına kadar inilerek ne oldukları ve nasıl anlaşılması gerektiği anlatılıyor.
Gerçekten eser tek kelimeyle harika.Değerli yazarımız mehmet Metiner beyefendiye bu eseri yazdığı ve Türkiye'nin düşünce ufkunu açma çabalarına katkıda bulunduğu için gönül dolusu teşekkürlerimi arz ederim.
m3sut
Kitapkurdu
12.05.2008
cumhuriyetle yonetilen bir devlet demokratik olacak diye bir kayde yokdur, demokratik olan bir devlet te cumhuruyetle yonetilecek diye bir kayde yoktur. bu ayrimi daha ince ayrintiya inerek inceleyen ve mukemmel bir usluba sahip olan, herkezin okumasi gereken bir kitap.
vakanüvisea
11.04.2008
Cumhuriyet ile demokrasi zıt kavramlardır.. demokraside ideolojiler halka dayatılamaz . yaşamtarzına müdahele edemez. laiklik nedir dinsizlik mii deilse bizim ülkemizde neden öylee oluyor.<br /> kitapp mükemmel çok beğendimmm arkadasşlarıma tavsiye ediyorumm almayanlara okutuyorm.. ülkemizdeki azınlık soll çoğunluğa nekadr daha müdahele edecekk halk köydenn şehre indi anadulu halkı okudu. doğru yanlış ayrt edebiliyor.<br />DEMOKRAT OLMAK VİCDAN LI OLMAKTIR.
coşe
06.03.2008
gerçekçi tutumu ve güzel anlatımı için tebrikler....
Ahmet Ustunturk
01.03.2004
Demokrasi cumhuriyet farkı,demokratik devletin özellikleri,türkiye'de demokrasi,islam ve demokrasi ilişkisi üzerinde duruyor.demokrasiyi bir yonetim tekniği olarak görüyor.Taze itirafçı olarak bugünlerde gundemde olan yazarın eserini incelemek faydalı olabilir.