Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad
Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad
12Yorum
Tebes
Eski hatıratların dönemi yansıttığını göz önünde bulundurarak kütüphaneme aldım, iyi ki de almışım tavsiye ederim.
laz fatih
Kitapkurdu
içeriği pek de dönemi anlatan bir kitap değil daha çok biyografi olarak kendi hissiyatını belirtmiş vakit kaybı
ofkuru
ilginç okunması gereken bir hatırat, dikkate değer.
10ur54
araştırmacıların kullanabileceği şekilde sadeleştirilmiş bir kitap olarak gözükmekle birlikte dikkatli okunduğunda kelimelerin anlamı cümle içinde çıkartılabiliyor. tarih sadece okulda öğrenilmez biras da farklı kynakları okuyarak bakış acınızı genişletmek istiyorsanız okuyun
İbrahim Şahin
Kitapkurdu
Mizan gazetesi sahibi ve yazarı Murad’ın, tutuklanmasını ve serbest bırakılması için yaptığı girişimleri anlattığı bu kitap, tarih açısından çok fazla bilgi içermiyor. Onun fikirlerini öğrenmek isteyenler okuyabilir.
mot_polat
kitap eski dille yazılmış olmasına karşın eski kelimelere aşina olan biri tarafından zorlanılmadan okunabilir ve gayet güzel bir kitap özellikle fiyatına göre.alın okuyun derim.
wampish
Kitapkurdu
kitabın dili çok ağır değil aslında,tarihçiler için hiç değil ve kelimelerin bir çoğuda cümlenin anlamından çıkmakta zaten.Osmanlının belkide en karışık yada en yanlış anlaşılan dönemine ışık tutmaktadır bu kitap.
shadowen2626
araştırmalarınızda yardımcı kaynak olarak kullanabilirsiniz fakat dili ağır olmuş, biraz daha sadeleştirilebilirdi. yinede tavsiye ederim.
komen54
Kitapkurdu
Sadeleşmemiş bir metin olduğu için uzmanlara hitap ediyor
mustfyildirim
Kitapkurdu
Ne kadar Osmanlıcadan Türkçeye çevrilsede, anlaşılması zor bir kitap, ama ucuz alın.....
berfuidil
Kitapkurdu
tarihimizi tarih ders kitapları dışında takip etmeyi seviyorum. faklı olayları merak ediyorum diyenler....
rasit
Kitabın ismi çok anlamlı : Yaşasın hürriyet naralarıyla Sultan Abdülhamit'i deviren İttihat ve Terakki , hiçbir muhalif ses ve kaleme tahammül edemeyip kısa zamanda tutuklamalara başlar. yazar da bundan nasibini alıp önce hapse girer , ardından da Romanya'ya sürgüne gider. Kitabın kalitesine gelince 3. hamur kağıt çok gördüm de koyu renkli 4. hamur kağıdı ilk defa bu kitapta görüyorum. Yine de bu fiyata okunması gereken bir eser.