Körfez Savaşı İle Değişen Güç Dengeleri
Körfez Savaşı İle Değişen Güç Dengeleri
3Yorum
berlineraussie
31.12.2004
Baba Bushun yaptığı katliamın kırıntıları üzerine kurulmuş bir kanlı imparatorluğun hain ve sinsi planlarının anlatıldığı güzel bir eser.
Suat Sungur
Kitapkurdu
09.04.2004
Kadir Sağlam'ın bu çalışmasında Körfez ülkelerinin ekonomik ve siyasi yapılarının ele alınması, tarihi bir olay olan Körfez krizi ve savaşının dünü, bugünü ile incelenmesi, dünya açısından büyük önem taşıyan bölgenin uluslararasındaki yeri ve önemi, süper güçlerin bölge politikaları ve gelişen olayları tanımada, tahlil etmede okuyucuya yardımcı olmaktadır. Okumanızı tavsiye ederim.
Mustafa Yakut
06.10.2002
Kitap, üstü kapalı bir şekilde olsa da sol ağırlıklı siyasi görüşün propagandasını yapmakta. S.S.C.B'nin Rusya olarak anılmasındaki dünya düzenine bedel negatif olguyu ben halen anlamış değilim. Eminim bu kitabı alan diğer okurlarımız da anlamamışlardır. Ayrıca S.S.C.B'nin (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) Rusya olmasının Türkiye'ye zararı nedir? Kitapta bundanda bahsediliyor ancak maalesef kitabın genel içeriğinde ve üslubunda var olan gizli öfke bazı şeyleri anlaşılmaz kılmış görünüyor.