6Yorum
pinkfl
02.04.2023
Bir dönemin öncü kadınlarından okurken yaşadım kitabı.bu kadar güzel sürükleyici beklemiyordum kitabı çok kısa sürede okudum.
omur386
13.10.2018
Sabiha Sertel'in okunması gereken eseridir. Dönemin siyasi durumunu çok ince nüanslarla çarpıcı bir şekilde anlatmıştır.
uraym
Kitapkurdu
18.02.2017
Cumhuriyetimizin ilk yıllarına eleştirel bakış getiren önemli bir çalışma. Sürgün yılları ve tekrar ülkeye dönüş sırasında yaşanan acı olaylar. Yakın tarihimizi merak edenler mutlaka okumalı.
zeynep7070
20.04.2016
zekeriya sertel'in hatırladıklarım kitabıyla birbirini tamamlayan kitaplar. Anı okumak, kişiyi içinde bulunduğu koşullarla beraber değerlendirmemizi ve daha iyi anlayabilmemizi sağlıyor.
ipek1606
Kitapkurdu
20.12.2015
Sabiha Sertel'in ilk okuduğum kitabıdır. Kalemi inanılmaz güzel, oldukça akıcı bir eser. "Roman Gibi" bir hayat yaşayan Sabiha Sertel, Türkiye'nin ve Dünya'nın siyasi çalkantılarına genişçe yer vermiştir. Bu çalkantıların kendi özel hayatlarına ne denli yansıdığını ve başına gelen olayları anlatmıştır. Ayrıca yakın arkadaşları olan Sabahattin Ali ve Nazım Hikmet'in de hayatlarının akışından sık sık söz etmiştir.
uni_21
01.10.2010
Türkiyenin demokratikleşme sürecinde Sabiha Sertelin kendi yaşantısından ve mücadelesinden kesitler sunduğu bu kitap dönemin önemli olayları ışığında toplumsal değişim içerisinde olan ülkenin halini ortaya koyuyor. kendi yaşadıklarından ve verdiği mücadeleden hareket eden Sertel kitabında hayatını siyasi mücadeleye adayan sosyalist bir yazarın yaşamına ışık tutmaktadır.