Kibrit Kutusundaki Sarıkamış - Sibirya Günlükleri
Kibrit Kutusundaki Sarıkamış - Sibirya Günlükleri
11Yorum
mstfsercan
konuyla ilgisi olanlar için güzel kaynak olabilecek bir kitap, akıcı gidiyor. tavsiye ederim.
İbrahim Şahin
Kitapkurdu
Sarıkamış olayı sonrası esir düşüp Sibirya'da esaret çeken bir askerin yaşadıklarını ilk ağızdan anlatan önemli bir kitap.
eburakcan
Kitapkurdu
Bu dönem için savaşı gidişatını okumak için önerilecek bir eser değil. Bir askerin başından geçen o dönemin hikayesi diyebiliriz.
glcany
Kaşif
Esaret yılları anlatılmış,savaşa dair daha ayrıntı bekliyordum. Tamamen günlük ve aynı olaylar anlatılmış...
isot4285
Kitapkurdu
Tamamen savaşı anlatmasa da okunabilir.
f-kaplan
anlatıldığı gibi güzel olmasa da hatıra defterinden öteye gitmeyen bir çalışma okunmasını tavsiye etmem
AB RU
Kitapkurdu
Kitabın savaş ile alakası yok. Sibirya veya sarıkamış ile alakasıda yok. Sadece daha savaşmaya fırsat bulamadan birliğinde yolunu kaybedip esir düşen bir beyamca var. Onun esaret günlüğü, de pek bir esaretlik durumu yok. Bol bol parasızlıktan, üşümekten, esirler arasındaki anlşamazlık ve bol bol manzara tasvirleri var
iLKeRiZm21
Kitapkurdu
umarım bu yorum yayımlanır. benim için büyük hayal kırıklığı olan bir kitap. büyük bir hevesle başlayıp son 50 sayfasında dayanamayıp bıraktığım bir kitap. savaşla alakası yok. sıradan bir insanın günlüğü gibi. esaret hayatı anlatılıyor fakat sıradan günler gibi. tek hoşuma giden bazı yerlerinde Türk Milleti için yazarın dua etmesi.
METE32
Kitapkurdu
UNUTULMAMASI GEREKEN BİR TARİHİ GEÇMİŞİZİ ANLATAN BU KİTABIN ÇOCUKLARIMIZA AKTARILMASI LAZIM
ilimbilmek
Kitapkurdu
1. Dünya Savaşının canlı tanıklarının ağzından, doğu cephemizin ve esaret günlerindeki askerlerimizin halini anlatan güzel bir günlük.
kelemek
kitabı okurken çoğu zaman insanın kendisine ve çevresine bu kadar "dışarıdan" bakabilmesinin nasıl bir duygu olabileceğini düşünürken buldum kendimi.farklı bir bakış açısıyla kitabı sonlandırıyorsunuz.