Kur'an'ın Edebi Dili & Lafız-Ma'na Uyumu
Kur'an'ın Edebi Dili & Lafız-Ma'na Uyumu

Kitapyurdu Fiyatı: 335,40TL

11Yorum
أم سؤال
Kitapkurdu
13.05.2023
Eser, bilhassa Tefsir ve Belagat ilminde derinleşmek isteyenler için son derece faydalı ve keyifli bir kitap. Semarrai hocanın ömrü müzdad olsun. Ancak bu kitabı diğerlerinden ayıran bir özellik var ki, çevirmen Fatma Serap hoca, Arap dilinin inceliklerini muhafaza etmek için kelime muradifi veya ikamesi seçme yoluna gitmemiş. Bu eserin okunmasını zorlaştırmakla beraber kalitesine kalite katmış. Seviyeyi yüksek tutan ve bu alanda birikimi olmayana kendini açmayacak bir eser. Herkes anlasın diye zorlanmamış olması çok anlamlı bir yöntem, çevirmenin emeklerine sağlık.
KY-5653773
21.04.2022
Tavsiye ederim. Tekrar tekrar okunası bir kitap
esmosk
22.02.2020
Çevirisi için aldım ama konusu güzel
KY-4873838
08.05.2019
Fatma Serap Karamollaoğlu hocanın çevirdiği değerli bir kitap. Kur'andaki hiçbir kelime boşuna kullanılmamış, hepsinin mantıklı, akılcıl açıklamaları verilmiş. Biraz Arapça bilenlerin severek okuyacağı ve okurken çoğu yerde şaşıracakları bir kitap. Kur'an-ı Kerim muazzam bir kitap.
KY-2322106
23.11.2018
Kuranın dil yapısına dair güzel bir eser
iskenderpasam
Kitapkurdu
19.06.2018
Dr. Fadıl Salih es-Samarrai den ilim dolu bir eser. Maşallah.
salahadin
18.02.2018
Kur'anı anlamak için faideli
dnzky
04.02.2018
Kuran'ı Kerim'i daha iyi anlama gayretinde olan ancak arapça ve inceliklerine yabancı olan bütün kardeşlerime şiddetle tavsiye ediyorum.
entelektuelif
02.01.2018
Kuranı gerçekten anlamak için okunması gereken kitaplardan
Gbb bahar
14.06.2017
Nouman ali khan tavsiyesi üzerine bir samarrai klasiği daha aldım keşke daha fazla türkçe belagat kitapları olsa
hakunamatataa
Kitapkurdu
09.07.2016
on iki sure ve iki kıssanın açıklandığı şahane bir eser. Özellikle kelimeler uzun uzun açıklanmış zaten adı üzerinde edebi dili diyor yazar. Aldım bir an önce okumak için sabırsızlanıyorum.