Felsefe-Bilimin Doğuşu & Aristoteles'te Canlılar ve Bilim Sorunu
Felsefe-Bilimin Doğuşu & Aristoteles'te Canlılar ve Bilim Sorunu

Kitapyurdu Fiyatı: 255,24TL

Ürüne Git
17Yorum
Ibrahim Enes Öner
Kaşif
30.03.2026
düşünme üzerine harika bir eser.
Uğur Bilgi
Kaşif
08.08.2025
Teoman Duralı Hocam Türkiye’nin en yüksek münevverlerinden…
Kenan Gürbüz
Kaşif
10.01.2025
Teoman Durali hocadan Felsefenin bilimin serüvenini okumak gerçekten büyük fırsat. Zor meseleler anlaşılır hale gelmiş.
busesbitermilan
Bilge
12.09.2024
teoman hocanın en önemli kitaplarından biri. aristo'yu anlamak için başucu kitaplarından biri olabilir felsefe öğrencileri mutlaka edinmeli.
yusuf albayrak
Kitapkurdu
29.02.2024
Teoman hocanın kitaplarının hepsi birbirinden müthiş. Bu kitabı Aristotelesin anlaşılması için faydalı olduğunu düşünüyorum.
kışikmanc
Kitapkurdu
09.11.2023
felsefe-bilim sisteminin dirilişi, pozitivizmin yetersizliği anlamına gelir mi? sorusuna kapsamlı bir yaklaşım...
cinna24
Bilge
09.07.2023
Teoman Duralı, kendini felsefe, biyoloji gibi alanlarda geliştirmek isteyen her insanın kitaplığında yerini almalı.
SuspiriairohpuE
09.02.2021
Biyoloji felsefesi denildiğinde Türkçede ilk akla gelen isim olan Teoman Duralı’nın derinlikli eserlerinden biri. Alana ilgi duyan herkese önerilir.
talha doğan
Kitapkurdu
17.12.2020
teoman duralının güzel eserlerinden birisi
KY-5126721
29.04.2020
biyoloji felsefesine olan merakımla aldığım bir eser. ilgisi olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
kkgturk
Kitapkurdu
20.03.2019
Teoman Hoca takip edilmesi gereken kıymetli bir değer.
Wigi
02.03.2019
Teoman hocanın değerli bir çalışması.
-._._.-
17.06.2018
Gerek Aristoteles'in kategorileri bağlamında onun mantığı ve metafiziği üzerine incelemeleri, gerekse Aristoteles'in biyolojisi ve onda evrim sorunu üzerine incelemeleri gayet doyurucu bir kitap. Ne kadar temelde kategoriler, biyoloji ve evrim üzerine bir Aristoteles kitabı olsa da Teoman Duralı, ele aldığı konuları işlerken hem genel Aristoteles felsefesinden, hem konuların felsefe tarihindeki bazı izdüşümlerinden, hem de biyoloji felsefesi vb. diğer alanlardan bol bol bahsediyor. Aristoteles üzerine eğilen herkese tavsiye olunur.
hat
Kitapkurdu
26.01.2018
Teoman duralınin bilim ve felsefe arasındaki bağlantıyı ele aldığı mühim bir eser, ancak hocanın dili biraz farklı, okurken dikkatli ve titiz bir okuma yapılmalı
Alkanmahmut
Kitapkurdu
21.06.2017
Teoman hoca felsefe ve bilim arasındaki bağlantıyı iyi bir şekilde iredelemiş.
bilâpervâzâne
Kitapkurdu
15.04.2017
Aristotales'in tarihçei hayatını verdikten sonra bilimin kuruculuğunda şartları içinde değerlendirildiğinde muazzam rolünü gösterir. Bu bilim (fizik) donuk bir araştırıcılıktan çok gayeye (güzele) eşlik eden bir tümevarıştır. Metafizik onu anlamlandırırken, sezgisel bir usulde giden Teoloji onun temel ve nihaî çizgilerini çizmektedir. Evrim, din-bilim ikiliği, Eflatunla ayrıştığı noktalar, Kant'la benzeştiği yerler gibi farklı açılardan Aristotales'in bilim idrakine ve çağımıza ait yapılmış güzel bir incelemedir.
vi-ola
30.03.2016
ele aldığı konuları derinlemesine işlemiş yazar. ihtiva ettiği konu bakımından yetersiz buldum yine de.