Avrupa'ya Hayır Diyebilen Türkiye
Avrupa'ya Hayır Diyebilen Türkiye

Kitapyurdu Fiyatı: 280,31TL

6Yorum
mustafakiransoy
Üstat
01.10.2022
İçerik olarak okumaya biraz geç kaldığım bir eser. Yazar Türkiye nin çoğunluğu gibi Avrupa Birliğine katılım konusunda umudu kesenlerden. Avrupa ülkelerinin ağzımızla kuş tutsak bile bizi üyeliğe kabul etmeyeceklerini. Bu nedenle AB kriterleri yerine bunlardan daha iyisi olacak Türk Kriterin oluşturularak, batı ve medeniyet kriterlerinin sağlanması gerektiğini ifade etmektedir. Kitapta AB ve AB üyesi ülkelerinin Türkiye konusunda takındığı tavırları örnekleriyle görebilirsiniz. Güzel anlatımlı bir kitap.
MehmetTAŞAR
Kitapkurdu
15.10.2020
Müthiş bir kaynak. Bazı konuların bizlere anlatıldığı gibi olmadığını birazdan olsa anlıyor insan.
samet.ozan
Kitapkurdu
30.12.2019
türkiye ve ab ilişkileri ile ilgili müthiş bir kaynak.
KY-655541
22.04.2019
thy dönüşündeki mimarlardan cem kozlu okunur
Adem Artan
Kaşif
09.03.2016
Avrupa'yı yakından tanıyan bir Türk'ün, Cem Kozlu'nun Türkiye-AB ilişkilerinin bugünü ve geleceği hakkında ufuk açan kitabı. Tam üyeliği hedeflerken üyelik dışında neleri yapabileceğimizi, yapmamız gerektiğini çok yönlü olarak anlatan kitapta AB'nin mevcut durumu, avantajları ve dezavantajları ile Türkiye'nin durumunu, potansiyelini çok güzel özetleyen Cem Kozlu, Türkiye'nin AB'yi gözden çıkartmadan ama gerektiğinde AB'siz de yola devam edebilmesi gerektiğini öngören geniş bir ufuk bir çiziyor. Türkiye-AB ilişkileri hakkında mutlaka okunması gereken bir kitap.
curcunel
Kitapkurdu
05.03.2012
AB ile Türkiye arasındaki müzekare süreci uzadıkça ve AB tarafından oyalama taktikleri uygunaldıkça toplum içerisinde üyeliğe verilen destek azalmaktadır. AB içerisinde yaşanılan sorunlar ve politikacıların siyaset oyunları genişleme sürecine karşı olanların sayısını arttırmaktadır. Türkiye'nin AB'ye üye olması AB'nin menfeaatine olacaktır. Uluslararası ilişkilerde ebedi düşmanlıklar olmadığı gibi ebedi dostluklarda yoktur. Çıkarlar neyi gerektiriyorsa o yapılmalıdır. AB ile köklü ilişkilerimiz açısından AB üyeliği önemli çünkü karar masasında olmadığımız ama uymak zorunda olduğumuz kararlar çıkarlarımıza aykırı olabilir.Ayrıca Türkiye gelişmekte olan bir ülke olarak AB'ye virçok katkı sağlayacaktır. Ancak AB hedefimizdenşaşmadan çıkarlarımız doğrultusunda diğer oluşumları da takip etmeli ve fırsatları değerlendirmeliyiz. Kitapta da belirtildiği gibi AB artık ilk günlerdeki gibi değildir, birçok iç sorunla boğuşmaktadır. Ama üyelik yolunda yapmamız gerekenler gelişmeye giden yolda atılacak adımlar olduğu ve çıkarlarımıza hizmet ettiği sürece sürece devam edilmelidir.