İnci Sözlük - İnsanlığa Lanet
İnci Sözlük - İnsanlığa Lanet
17Yorum
Cafer Kösedağı
26.01.2018
Sonuçta bir emek verilmiş yazılmış ama ben pek başarılı bulmadım.
Akaya1
16.11.2016
Farklı bir dili var. 1 saatte bitebilecek bir kitap.
Clerk
07.05.2016
inci sözlük yazarları tarafından çıkartılmış ama görece başarısız bulduğum bir eser.
Emre Serbest
15.12.2015
Sadece meraktan okuyup zamanımı ziyan etmeme yaradı.
Harun Çuhacı
Bilge
02.12.2015
Kardeşime hediye almıştım. Kendisi çok beğendi.
r_inac
28.08.2013
sözlüğü yakından tanımak isteyenler okumalı. inciye ve inci ruhuna ön yargılı yaklaşılmamalı. ccc inci ccc
mhmtcn0
29.05.2012
İlk kitap olması haliyle yanlışları da beraberinde getirmiş amma velakin çok iyi konulara değiniliyor.
kursadyasar
17.05.2012
konu güzel, kitap hakkında şunun söyleyebilirm ki, kişilerin kendilerini sadece ifade etmek için kendi dillerini inanılmaz güçlü kullanabilmelerinden daha güzel birşey olamaz. insanların özgür olmaları güzel birşeydir ama kendi hallerinde yani sıradan olmaları ne lanet birşeydir, tebrikler
yineoadam
26.03.2012
1. nesil inci sözlük yazarı olarak bu kitabı pek beğenmedim, yarısında bıraktım. imla hataları ve düzgün kurgulanmamış cümleler dikkat çekiyor, acemice yazılmış olduğu belli.
fatihakgun
29.02.2012
İnci sözlüğün sorunlarının anlatıldğı insanların ne durumda olduğunu anlatan ve ne yapmamız gerektiğini aktarıyor emek harcanan bir kitap
AslihanKirenci
Kitapkurdu
14.02.2012
kardeşim için aldığım daha sonra merakıma yenilerek gereksiz uzun cümlelerle yazılmış, okunmasa da olur dedirten bir kitap
@derkenar
Kitapkurdu
09.02.2012
Sanal sözlükler içerisinde farklı bir yeri var inci sözlüğün. Bu farklılık sadece aykırılıktan değil "sınırsızlıktan" da ileri geliyor. Açıkçası belli bir birikim ve seviye edinmiş bireyler için takip etmesi zor bir sözlük. Üyelerinin birbirilerine karşı açıktan sövgü aşağılamalarının bulunduğu bu alana tahammül edemeyenlerin uzak durması gerekir.

Kitaba gelince, kendim için temin etmediğim bu kitabı bir tanıdığımın isteği üzere sipariş ettim. Sipariş gelince; "en kötü kitap bile bir şey öğretir, dolayısıyla faydasız kitap yoktur" düşüncemden hareketle istifade ettim kendisinden. Bilgi, derinlik ve kapaktaki orjinalliği içerikten bekleyenler ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilirler. Çarpıcı bir bakış açısından oluşan bir içeriği olduğu söylenemez. Kitabı temin edenlerin hemen hemen tamamı inci sözlük müdavimi/üyesi. Zaten aldıktan sonra da kitabın elinde olduğunu diğer üyelere göstermek için bir fotoğrafını çekip paylaşmak gibi tuhaf bir eğilimleri var. Bir nevi kendi aralarında eğleniyorlar da diyebiliriz.

Almak isteyenlere önce bir sözlüğü ziyaret ederek ne aradığından emin olmalarını tavsiyede bulunabilirim.
m3sut
Kitapkurdu
06.11.2011
Kitabın 1. ve 2. bölümü tamamen farklı. 1. bölümde inci sözlük kuruluş aşaması, amaçları, karşılaştıkları sorunlar vs. bahsedilmektedir. 2. bölümde ise tamamen felsefe üzerine kurulu bir takım yazılar yazılmış.
maxi_o6
22.10.2011
Bu kitabı aldıysanız tavsiyem herkese 2.Bölümden direk başlayınız, gönül rahatlıkla 2. bölümden başlayın , çünkü 1. bölüm "panpaların sözlüğünden" olan inci sözlük ve amacından bahsetmekte, ikinci bölümde kayda değer yerler var. Ben inci sözlük konusunda biraz bilgim ve üyeliğim olduğu için ve yayınevini gördüğümde aldım ve o yayınevden kütüphanemde bulunması beni gururlandırdı açıkçası ...kitabı da boş zamanımda okudum , 2. bölüm okumaya değer panpalar
ali.sir.nevai
Kitapkurdu
15.09.2011
Arka kapağını okuduğumda , beni gayet ilginç bir kitabın beklediğini sanmıştım ama cümleler öyle uzundu ki ve öyle isim tamlamaları vardı ki başıyla sonu arasındaki anlam bütünlüğünü tam kuramadım.Dönüp dolaşıp aynı konuyu tekrarlama diğer bir sıkıcı noktaydı. Bir başlık atılmış ama o başlıkla sınırlandırılmamış dağınık düşünceler okudum sürekli. Bence ilgili sözlüğün popülerliğinden yararlanılmak istenmiş.
chivas_
02.07.2011
gazetede reklamını görüp solugu kitapcıda aldıgım bir kitaptı ve kitabın arkasından sadece 1 2 cumleyi yarım yamalak okuduktan sonra ne alıcagıma karar vermistim
mitrAntir
25.06.2011
kitabın en güzel kısmı arka kapağıydı.sözlük formatında olan bir siteden bu kadar sığ bir kitap çıkmasını beklemiyordum bir inci sözlük yazarı olarak.sözlükle ilgili koleksiyon yapmak isteyenler alabilir ama kesinlikle fazla bir şey beklemeyin bu kitaptan.