Ashab-ı Kiram & Ashabın Üstünlük Dereceleri
Ashab-ı Kiram & Ashabın Üstünlük Dereceleri
5Yorum
meteor66
Kitapkurdu
İbn Teymiyye fevkalâde zeki bir kimse. Hayranlıkla okuduğum ifadeleri mevcut. Ancak; keşke bu eserinde de sahabeye aklı selim yaklaşıp ehl-i sünnet inancı diye kalıplaşmış ifadelerden kurtulabilse idi. Kalbi İslam'a hiçbir zaman ısınmamış olan Muaviye'yi temize çıkardığı gibi, hain ve katil Yezid'i Peygamber kucağında yetişmiş, hata yapan bir masum gibi göstermese idi.
İlim Kokusu
İlim Kokusu 08 Kasım 2023
Allah sana hidayet etsin! Bu nasıl bir üslup ve yaklaşımdır böyle!
İlim Kokusu
Kitapkurdu
Mübarek, faziletli Şeyhin nadide olan eserlerinden. Vakit kaybetmeden okunacaklardan.
meteor66
meteor66 08 Kasım 2023
Sayın okuyucu Allah hepimize hidayet versin.Ûslup ile ilgili yaklaşımınıza gelince: Muâviye Hz.Ali ve ehl-i beyt’e küfr etmediği için Hucr bin Ali ve arkadaşlarının boyunlarının vurulması emrini vermiş,kazılan hendeğin önünde sabah namazından sonra katlolunmuşlardır.(El-Bidaye ve'n Nihaye:c.8.s.52) Hz.Eşter’i,Abdurrahman bin Hâlid’i zehirli bal şerbeti ile zehirleten Muaviye değil midir?(Taberi Tarihi,İbn-i Esir-el-Kâmil ve sair İslam Tarihi)Seçilmiş halife Hz.Ali’ye baş kaldıran Muaviye ve avaneleri değil midir? Hz.Hasan’ı zehirlettiği Hz.Hüseyin’in şehadetini hazırladığı ve binlerce müslümanın katlettirdiği için, nasıl bir ûslup kullanmalıyım. İyi ki Peygamberimizin ehli beyt'ini katlettin, iyi ki küfr adetini yerleştirdin Allah razı olsun mu demeliyim.Sahabeliğine gelince; sahabe sadece Peygamberi görmekten ibaret değildirlünceye kadar Allah ve Resulü'ne ittibadır.Muaviye ve avaneleri bu şerefi zayi eden kalbi hiçbir zaman İslâm'a ısınamayan kimselerdir.Saygılarımı sunarım.
Melih K.
Bilge
İbn Teymiyye'nin mükemmel eseri.
KY-2475457
Şeyhülislam'ın güzel eserlerinden... mutlaka kütüphanemizde bulunmalı
3131
yezid hakkındaki görüşlerine katılmıyorum.muaviye için de hafifletici sebepler öne sürülmüş.sonucu ise güzel bağlamış
İlim Kokusu
İlim Kokusu 08 Kasım 2023
Yezid hakkında gele nrivayetlerin çoğu makbul olmayan, kezzab görülmüş raviler eliyledir. Ve dahi Rafiziler tarafından uydurulmuştur. Lütfen kaynakları iyi tetkik edelim.