17Yorum
Yasemin Molla
Okurken İlerlemesi zor bir kitap.
yesevihan
Kitapkurdu
"Hikmet Evi"nin yazarı Jonathan Lyons İslam Bilim Tarihi ile ilgili önemli bir çalışmaya imza atmış. "Hikmet Evi" Abbasi halifesi Mansur'un himayesinde kurulan Darü'l-Hikme'den yayılan bilginin 8.-12. yüzyıl arasında, Avrupa bilim tarihindeki belirleyici rolünü anlatıyor.
nagleria
Nereden nereye dedirten bir kitap tavsiye ederim...
dark_cliff
Orta çağın bilimsel,sosyal,kültürel ve dini yapısını geniş bir çerçeveden ele alan kitap,tavsiye edilir.
eagle_01
Hezarfen
Bilim Tarihi üzerine Arap ilim adamlarının Batı medeniyetinin gelişimine etkisi üzerine bir kitap.Tavsiye edilebilir.
gezginmert
bana biraz karmaşık geldi, ama ilginç bir kitap
kitapbişeyi
Kitapkurdu
beyt'u-l hikme hakkında yararlı olabilecek bi kitap.
özkan940
Kitapkurdu
bilim tarihi için güzel bir çalışma
bbssrraass
Kitapkurdu
kitap benim beklentimin altında kaldı, yine de bilim tarihi açısından kaynak olarak kullanılabilir.
turkoglu61
Kitapkurdu
güzel bir kitap avrupada bilimin kaynağı hikmetler evi
Furkan Der
Beytül hikmenin hikayesi 10 yyda gezintiye çıkmak gibi bir şeydi
Hüseyin SOLAK
Kitapkurdu
Güzel bir kitap.tavsiye ederim.
Tülin Acar
Kaşif
Başladım ama sevemedim nedense. Kitabı bitirmeden sonlandırdım.
Muhammed Karakaş
abbasiler döneminde, dünyanın bilim merkezi olan "beytül hikme" ve batı ile alakalı bazı durumlar anlatılıyor.
poyralı
Kitapkurdu
Mükemmel ve önyargısız harika bir kitap Müslümanların bilim dünyasına özellikle 7-12.yüzyıldaki inanılmaz katkılarını anlatıyor.Yazar bu arada bazı hristiyanların özellikle Müslümanların sadece yunan biliminin batıya aktarmak gibi basit bir katkı yaptığı önyargılarını da yıkıyor.Çok beğendim çok yararlandım ve çoknot aldım.öNERİRİM.
KY-937949
Toplumumuzda pek bilinmeyen ama tarihin ilk büyük kültür devrimini anlatan, bilgi verici bir kitap.
dumrul34
RÖNASANS TAN ÖNCEKİ DÜNYAYI DÜŞÜNÜN GELİŞMİŞ ARAPLARIN AVRUPAYI NASIL ETKİLEDİKLERİ ANLATIYOR AKICI DEĞİL AMA ÖĞRETİCİ Bİ KİTAP