Japon Modernleşmesi ve Osmanlı & Japonya'nın Türk Dünyası ve İslam Politikaları
Japon Modernleşmesi ve Osmanlı & Japonya'nın Türk Dünyası ve İslam Politikaları
7Yorum
Bibliyograf_34
Hezarfen
16.07.2025
Selçuk Esenbel’in bu kapsamlı eseri, Japon modernleşmesinin Osmanlı ve İslam dünyasındaki etkilerini, aynı zamanda Japonya'nın Türk coğrafyasına yönelik politikalarını tarihsel ve ideolojik bağlamlarıyla ele alır. Japonya’nın Meiji dönemi reformlarının Osmanlı aydınları üzerindeki etkisi, İslam dünyasında Japon imajı, Pan-Asyacılık ve Pan-İslamcılık eksenindeki temaslar kitapta derinlemesine incelenmektedir. Japonya’nın modernleşme süreci ile Osmanlı-Türk entelijensiyasının arayışları arasındaki paralellik, karşılıklı algılar ve aktarımlar üzerinden analiz edilir.
Lyol
Kitapkurdu
11.02.2021
japon tarihi açısından mükemmel araştırmaya tabi tutulacak bir kitap. 19.yüzyıl doğu ülkelerinin modernleşmesi açısından okunması gerekiyor.
KY-721916
08.06.2019
Mükemmel bir eser,yavaş yavaş okuyorum.
sultan cem
Kitapkurdu
19.12.2018
Ülkemiz için Atatürk İnkılapları ne ise Japonya için aydınlanma ve çağdaşlaşma döneminin o olduğu anlamına gelen yenilikçi dönem.
Ah Sen
19.12.2017
Japon moderleşmesinin anlatıldığı iyi bir çalışma. Keşke biz de bu moderleşmeyi gerçekleştirebilseydik dedirtiyor.
babürr
06.10.2017
Selçuk Hoca ülkedeki en önemli Japon tarihi uzmanı.
JCGrange
18.08.2017
Türkiyede'ki en önemli Japon tarihçisinden mükemmel bir eser