38Yorum
cevi35
Kitapkurdu
10.11.2024
Yani... Okunabilir.
SALVAMEA
Kaşif
20.03.2024
17.yüzyılda hiç yenilmediği iddia edilen kılıç ustası Musashi’nin bu kitabı strateji ve yönetim kitaplıklarında mutlaka olması gereken kitaplardan birisidir. Sun Tzu’nun Savaş Sanatı düellolarda, Clausewitz’in Savaş Üzerine’si ordularda geçerliyse, bu kitap tam ortada durmaktadır. Çünkü bu kitap bir strateji düşüncesi kitabıdır. Japonca’da “şurası boş” yerine “şurası boşukla dolu” olarak kullanıldığını okumak bile insanı düşündürüyor. Özellikle Japon şirketlerinin başarıları üzerine Dünyayı Değişitiren Makine, Yalın Üretim ve Japon Yönetim Sanatı gibi kitapları okuduktan sonra Japon Kültürü ve Eğitim Sistemini merak edenlerin, bu üst düzey kültürün temellerinin çok uzun yıllar önce de var olduğunu göstermesi açısından kritiktir.
H1N
Kitapkurdu
11.10.2023
Döneminde pek eser yokken inzivaya çekilip bu kitabı yazarak bildiklerini kalıcılaştırması adamın ne kadar akıllı olduğunu gösteriyor.
Özcan BAŞPINAR
Bilge
04.02.2023
Çeviri problemi o kültürün anlaşılmasına engel olmuş gibi.
turgay güler
Kitapkurdu
02.03.2022
Strateji meraklılarının evinde bulunması gereken , çok bilinmeyen harika bir kitap.
Morbilek_
Kitapkurdu
04.10.2021
Çok küçük yaşta öldürme deneyimine sahip olarak girdiği sayısız mücadelede hiç yenilmeden bir hayat süren samurayın inzivaya çekilip yazdığı çok değerli bir eser. Özellikle samuraylara karşı bir ilginiz varsa mutlaka ama mutlaka almanızı tavsiye ediyorum.
Tarih_Bilinci
Kitapkurdu
31.07.2021
Birkaç gün önce bitirdim. Dönemi için önemli bir kaynak olduğu kesin ama şunu söylemek isterim ki beni pek sarmadı efendim.
CosaNostra
Kaşif
12.07.2021
Japon kültüründen etkileyici bir kaynak.
Gökberk Eftal Ersoy
Kaynak sıkıntsıının net bir şekilde çekildiği kitaplardan birisi kendisi. Meraklısı için iş görür seviyede,fakat oldukça yetersiz.
eren6565
Kitapkurdu
25.04.2020
Miyamoto Musashi isminde Japonyanın ünlü Japon kılıç üstadının yazdığı bir kitap beş çember çevirisini beğenmeme rağmen okunmasıni tavsiye ederim zaten ince bir kitap
Taylan Karahan
19.02.2020
çok sevdiğim bir samuraydır kendisi, bu kitapta taktiklerini ve biraz da hayatını anlatan bir kitap, okunmasını tavsiye ederim
faruksevindim
Bilge
08.11.2019
HAYAT STRATEJİSİNİ SAVAŞA YA DA TAM TERSİ SAVAŞ STRATEJİSİNİ HAYATA UYARLAYAN BİR STRATEJİ KİTABIDIR.
reis98
26.07.2019
hayatla ilgili güzel bir anlatım.her cümle dikkatli okunması gerekiyor.kitabı beğendim fakat çeviri için aynı şeyi söyleyemem.
Nilufer Tmbk
Kitapkurdu
17.05.2019
"stratejiyi öğrenmek isteyenler için bir rehber" dir ve her rehberde olduğu gibi, içeriği daima öğrencinin anlık kavrayışını bir miktar aşmaktadır. - kesinlikle
tolun
Kitapkurdu
09.05.2019
Hem dövüşte, hem de gündelik yaşamında kararlı ama sakin olmalısın. Durumları gerilimsiz karşıla ama tedirginlik olmasın; ruhun dingin ama önyargısız olsun. Ruhun dingin olduğu zamanlarda bile bedenini gevşetme, bedenin gevşediğinde ruhunu koyverme. Bedenin, ruhunu etkilemesin; ruhun da bedenini. Ne cansız ol, ne de aşırı canlı. Coşkulara kapılmış bir ruh da güçsüzdür, bitkin bir ruh da. Düşmanın senin ruhunu okumasına fırsat verme.
EROL.EGEMEN
18.11.2018
tarih ve taktiksel acidan tatmin olmadim. aksine daha fazla okuma istegi birakti icimde.
Krayshelby
06.11.2018
Yalın dille yazılmış, başarıya giden yolda çalışmanın ve stratejinin önemini vurguladığı bir eser
yüksekvoltaj
Kitapkurdu
29.09.2018
Teorik bilgiyi pratiğe entegre etmenin kılavuzu olarak görüyorum bu kitabi
KY-2303636
11.09.2018
Kanaatimce kitabın felsefesi bizim topluma pek uymasa da bilgi sahibi olduğum için memnunum hatta tuhaf bir şekilde bitince tekrar okuma gereği hissettim.. iyi de oldu..
rotasizsimyaci
09.05.2018
Bu kitabı Savaş sanatlarıyla ilgilenenler kesinlikle okumalı ama gündelik hayatta rehberlik edecek te bir kitaptır.Kitapta yazanlar bütün insanlara hitap ediyor.Herkes okumalı...
1 2