Ağır Roman
Ağır Roman

Kitapyurdu Fiyatı: 161,70TL

Ürüne Git
85Yorum
Tarık Oral
Kaşif
Yazar, oldukça sert gerçekçi bir anlatım yolunu seçerek romanın kendine has dokusunun oluşmasını sağlamış. Bu anlamda değerlendirecek olursam romanı başarılı buldum. Toplumun belli bir kesimi tarafından dışlanan karakterleri ve yaşantılarını mahallelerine taşınıp yakından gözlemlemişim gibi geldi. Ancak hayatımda okuduğum birkaç kitap dışında anlatılanlardan bu kadar rahatsız olduğumu hatırlamıyorum. (Özellikle açıkça söylemek istemediğim bir davranışın anlatıldığı bölüm rahatsız ediciydi.) Okurken iyi hissetmedim. Tabii ki okuduğumuz her şey bize iyi hissettirmek zorunda olmasa da romanı bitirdikten sonra "Hiç okumasaydım da bir şey kaybetmezdim." diye düşündüm.
Onur Uslu
Kitapkurdu
Türkçe'nin en özel argo bahçesi... Kitap gerek ortamı, gerek jargonu olsun aynı sokakta yaşayan, aynı kaderi paylaşan insanların hikayesini anlatıyor. Yazarın kullanmış olduğu argo dil o ortamın kokusunu almanızı sağlıyor, okuyucu ile karakterleri bütünleştirip kitabın içine çekiyor adeta. Cümle içinde kullandığı tezat betimlemeler hikayeyi daha akılda kalır kılıyor. Ağır Roman zaten Türk sinemasının baş yapıtları arasında olan bir film. Filmini kaç kere izledim sayısını hatırlamıyorum. Hiç bilmeyenler için kitabı okuduktan sonra filmini seyretmek daha lezzetli olacaktır.
~~~oguz~~~
Üstat
akıcı ve etkin bi dile sahip. sürükleyici bir hikayeler zinciri
Arda Erdoğan
Bilge
Kitap güzel ama aynı hevesle filmini izlerseniz hayal kırıklığı olabilir :)
efesane
Kitapkurdu
Racon kesen, jiletçi, sustalı abilerin bulunduğu, karakterlerin en manyal şekilde konuşup, karakterlerin yaptığı koftilikleri gördüğümüz, tıfılların bulunduğu, polisin zarbo olduğu, sevgilinin hatta kadınların çoğunun manita olduğu, korkanların ise tırsaki olduğu ve bu kişilerin dillerine son derece hâkim olan, duyguların birbirine karıştığı, ruhların ise çalkalandığı okunası güzel bir roman.
Ediz Uzun
Bilge
Romanın başlarında, anlatacağı dünyanın çerçevesini çizmekte olduğundan olay örgüsü dağınık gelebilir. Ama bir süre sonra akıcı hale geliyor ve kullanılan dile aşinalık kazanılıyor. Özgün ve sansürsüz bir biçimde 70ler arka mahalle anlatımını içerdiğinden okumaya değer.
Pkzcn
Kitapkurdu
Okunabilir ama bana pek hitap etmedi
emreaykanat
Kitapkurdu
Kim ne derse desin Türk edebşyatının kült eserlerinden biri Ağır Roman. Sadece bir arka sokak romanı değil bir argo sözlüğü de aynı zamanda. Kitap baş rollerinde Müjde Ar ve Okan Bayülgenin de olduğu 1997 yılında sinemaya da uyarlanmıştır. İyi okumalar.
Kılıçarslan Daştan
Bilge
metin abi güzel yazmış mahalle jargonu ortamı yaşananlar güzel çok beğendim severek okuduğum kitaplar arasınra
_ergün_
Bilge
Çok fazla argo içeren bir eser. Bana hitap etmedi.
AZRA KARAMANOĞLU
İlk defa bir filmin, romandan daha iyi olduğunu gördüm.
İmperium Literary
Kitapkurdu
Dili ve anlatımıyla okuduğum en sıra dışı en özgün romanlardan biri. Sinema uyarlaması da hafızalarda unutulmaz bir yer edindi. Yazarın diğer kitaplarını okumuş olsam da bu kitaptan aldığım tadı alamadım.
metinbilgin
Üstat
Ahlaksal takıntılarınız yoksa sanatta bu kitabı mutlaka okumalısınız derim.
csrtbsl
Kitapkurdu
Gençliğimde filmini izlediğim eserin şimdi de kitabını okuyacağım.
altinkaynak680
Kaşif
Farklı bir tarzı ve kurgusu olan kitap. Okunmasını tavsiye ederim.
Bitikçi__
Kaşif
Zafer Algöz'ün önerisiyle aldık, değişik bir 'öteki dünya' hikayesi..
ARNİ
Kitapkurdu
Farklı bir tarzı var. Türk edebiyatına renk kattığını düşündüğüm bir eser.
neyzenli
Kitapkurdu
Önce filmini seyretmiştim. Kitap daha çok hoşuma gitti. Müthiş, sürükleyici...
ozgurdoganlar
Kitapkurdu
Zafer Algöz'ün (Gaftici Fethi) önerisi ile aldım. Muazzam kitap :)
erhan53
Kitapkurdu
Allah gani gani rahmet eylesin. az gelir böyle yazarlar