Martin Heidegger-Hannah Arendt & Mektuplar 1925-1975
Martin Heidegger-Hannah Arendt & Mektuplar 1925-1975

Kitapyurdu Fiyatı: 464,75TL

Ürüne Git
6Yorum
tlpozturk
Üstat
mektuplar olduğu bilerek okunmalı, yoksa hayal kırıklığı olabilir..
Atlanta18
Büyük beklentilerle aldığım, ancak çok kötü çeviri neticesinde, pek bir şey anlamaya anlamaya bitirmek zorunda kaldım, çevirmenden sonra kitabı okuyan kimse yokmuymuş yayınevinde diye düşünmeden edemedim
meseller
Üstat
Mükemmel bir aşk hikayesinden kendi kalemlerin okumak o kadar güzel ki.. 35 yasındaki Heidegger'in 18 yaşındaki Arendt'e aşık olmasıyla başlayan mektuplaşmalar sizi alıp, o döneme götürüveriyor. Her ne kadar hiç onaylanmayacak bir ilişki olsa da -Heidegger'in evli ve dört çocuk sahibi olmasından ötürü- mektupları okurken dalıp gidiyorsunuz.. 1925-1975 yılları arasında yaşanan bu mektuplaşmalar sizi felsefenin de siyasetin de gündemin de ve özellikle aşkın da en derin zirvelerine çıkarıyor. Okuyun, okutun.
furion
Okurken dikkatimin çok dağıldığı fakat yazarın farklı yönlerini gördüğüm için sevdiğim bir kitap oldu.
faruksevindim
Bilge
Heidegger'in felsefeci yönünün dışında insani yanlarının da görülebildiği mektupları Arendt'den ziyade Heidegger için aldım. Ara ara okunabilir.
Halil EKİNCİ
Cevirmen bazen işten kopmuş; mot a mot cevirme yapmış..... buralarda konstrasyonunuz ister istemez dağılıyor, cümlenin başı sonu istesenizde anlam bütünlüğünü koruyarak aklınızda birleşmiyor, havada kalıyor.