Din İnkılap İrtica / Objektif 4
Din İnkılap İrtica / Objektif 4

Kitapyurdu Fiyatı: 263,90TL

Ürüne Git
29Yorum
Gazi Kocaoğlan
Bilge
09.07.2025
Peyami Safa’nın Din, İnkılap, İrtica kitabı bir derleme kitap. Peyami Safa’nın ağırlıklı olarak 1950-1960 yılları arasında çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan yazıları ile ilgili. Bu yazıların bir kısmı da o dönemde din, inkılap ve irtica ile ilgili özellikle dönemin gazetelerinde yayınlanan yazılara cevap niteliği taşımaktadır. Yazılarının büyük bir bölümüne katılmakla birlikte bazılarına katılmadığımı ifade etmek istiyorum. Ancak dönemin şartlarını ve yayınlanan diğer yazıları okumadan tek taraflı hüküm vermek doğu olmayacaktır. Peyami Safa’nın güçlü kalemini yazılarında da görebiliyorsunuz. Peyami Safa’nın romanlarındaki anlam derinliğini kavramak adına bu derleme kitabında okunması faydalı olacaktır. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra özellikle Adnan Menderes'in iktidara gelmesiyle birlikte inkılaplar, cumhuriyet, din ve irtica konularında yapılan fikir münakaşalarını görmek ve dönemi anlamak bakımından bu ve buna benzer eserleri okumakta yarar var.
Keenlemyekûn..
Kaşif
18.06.2025
Objektif serisini çok merak ediyorum..
Arda Göbel
Kitapkurdu
07.12.2024
sadece Türkçesi için bile okunmaya değer bir kitap, maalesef bugün artık olmayan Türkçenin...
hazrevat
Kitapkurdu
26.04.2022
bazı kısımlarında her ne kadar kendisiyle çeliştiğini düşünsem de sonradan neden böyle bir ikileme girdiğini anladım. onun dışında gayet güzel
Burak Erdoğdu
17.11.2021
Peyami Safa gerek romanları gerekse bu kitap gibi gazete köşe yazılarından oluşan derlemeleri ile hayatımda etki eden şahsiyetlerden. Bu kitabında laiklik ve inkılap kavramının aslını çok güzel şekilde açıklamış.
bir mecruh
Kaşif
03.02.2020
Peyami Safa cumhuriyet yıllarının sosyal,ekonomik,siyasi, dini ilah.. birçok konuda kitabın serisinden de anlaşılacağı üzere tam bir objektiflikle kaleme aldığı makaleleri ufuk açıcı,fikir verici, düşündürücü bir vasfa sahip olup şevkle okunabilecek muhterem bir mütefekkirdir.
ber²
07.01.2020
Yazarın kıymetli fikirlerini öğrenme fırsatı bulduğumuz başucu eserlerden...
egemen291092
22.12.2019
Peyami Safa bu kitapta, dönemin politik uygulamaları ve hakim görüşü karşısında takındığı tavrı ortaya koyuyor.
Murat Meriç
16.09.2019
dili biraz ağır ama tavsiye ederim
jakobien
Kitapkurdu
17.03.2019
Çok başarılı bir eser.Münevver bir kişilik.Kültürüne,tarihine,değerlerine bağlı olduğu yazılarından anlaşılıyor.Din ve inkılaplar üzerine objektif yazıları.Keşke daha çok ön plana çıkarılsa,okutulsa.Türk gençlerine faydalı olacağını düşünüyorum.Dili anlaşılır.Bu türden eserlerini okumaya devam edeceğim.
17.cumhurbaşkanı
04.03.2019
ustad çok sağlam bir şekilde objektif yazarak gazetedeki köşe yazılarından oluşturumuş okunulması gerek eserlerinden.
Hüseyin Akgöl
Üstat
02.02.2019
geçmişi unutacak kadar hafızasız,geleceği tasavvur edemiyecek kadar hayalsiz bir millet yaşayamaz. ( sayfa 87 ) Peyami Safa'nın bütün kitapları okunmalı.Gönül rahatlıgıyla tavsiye ederim.
UmutEdebiyat27
11.01.2019
Peyami Safa çok büyük bir isim.. Tüm kitapları okunmalı..
Dadaylıı
Kaşif
14.11.2018
Peyami Safa tüm kitaplarını severek okurum tavsiye ederim
Dd91bucuk
19.05.2018
Peyami Safa'nın yazıları... ideolümdür kendisi.
Utku Saraç
Kitapkurdu
16.10.2017
yorum ve tenkitleri okumaya değer . ufuk açıcı bir eser tavsiye ederim.
dadaslaw
06.02.2017
Peyami Safa'nın çeşitli yerlerde yayımlanan din içerikli köşe yazılarından oluşuyor. Soru işareti olan noktalara parmak basan yazılar da var, genel kültür açısından destekleyici yazılar da var.
Basri Emmi
10.01.2017
Dinimiz üzerine ve bununla ilgili diğer meseleler üzerine ufuk açıcı bir derleme. Muhakkak okunmalı.
mualla turtayapan
Kitapkurdu
30.11.2016
peyami safa nın hemen hemen tüm kitaplarını okumuş bir okur olarak bunu da tavsiye ediyorum."kitap" budur.
ferhatolmez
Kitapkurdu
11.09.2016
Günümüzde böyle yazarların olmaması üzücü... Bu konular üzerine de isabetli tespitler yapmış.
1 2