Altı Çizgili Satırlar Hakkındaki Yorumlar

Rukiye Kır
18.09.2023
Bu kitapta Hilmi yücebaş ile ilgili yazılar yer almakta ancak kitaba ulaşamıyorum yardımcı olur musunuz
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
andy86 21.03.2013
Ayvazoğlu'nun bu kitabı gazetelerde yayımlanan başta edebiyat ve bir çok kültür alanından önemli bilgilerden oluşuyor. Yazarın dili rahat okunacak bir yapıda, özellikle edebiyatmızda çoğunlukla yanlı bakış açısından dolayı yanlış bilinen pek çok gerçeği gün ışığına çıkarması bakımından da mühüm bir çalışma. Kültür sanat düşkünlerinin kütüphanesinde bulunması gereken bir eser..
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
stehelmaers 27.11.2005
Benim Zaman gazetesinde bir denemesini beğenerek okuduktan sonra, bir kitapçıdaki tozlu raflar arasında bulduğum bir kitap olarak hatırlıyorum bu kitabı. Her denemesinde ayrı bir zevk aldığım bir eser. İsmini satır aralarında duyduğum ama haklarında fikir sahibi olmadığım önemli kişiler jakkında çok şey öğrendiğim bir kitap. her zaman baş ucu yapılabilecek bir kitap ayrıca. Ben Beşir Ayvazoğlu deyince Edebiyatçı değil bir Toplum bilimci anllıyorum. Her satırı çizilmeli. Geçmişe, yarına ve geleceğe ait çok önemli yorumlar taşıyor. Hatta şu Orhan Veli ve Melih Cevdet Anday ile ilgili yaptığı eleştiri muhteşem. Birde Salvadore Dali ilgili yaptığı daha da güzel. Okunmalı.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
KY-5796 13.05.2001
Gazeteci-yazar olarak tanıtılan yazarları,sırf gazteciliği yazarlıklarının önünde gördükleri/gösterdikleri için kuşkuyla karşılasam da Beşir Ayvazoğlu gibi yılların çalışkanı ve başarılısı olmuş bir insana bu nedeni öncelediği için kızamam.Bu,ona özel bir torpil sayılmamalı.Gazeteciliğini mecburi olarak yapar.Kitlelere ulaşmada en geçerli yol gazete olduğundan,işinin başına "kültür" sıfatını ekleyerek yapar bunu.Derdi gazetecilik değildir demek ki.İşte yıllarını adadığı gazetelerde muhtelif zaman ve vesilelerle yazdıklarını (87-97 yılları)topladığı kitabında, bu kültür hizmetini yerine getirmiştir.İlk bakışta aktüalitesi kaybolmuş konular olarak görünürse de yazılarda bugünü ilgilendiren ipuçları bulmak mümkün.Hatta bir yazar, bir şair, bir konu ve olayla ilgili bugün söylenmesi gerekenleri söylemeştir o yıllarda.Kitaplara isim vermedeki seçiciliğini her fırsatta tekrarlayacağım Ayvazoğlu'nu "Altı Çizili Satırlar"da vurgulamak,eserlerine sıradanlık atfetmenin affedilmek yanlışını dikkat çekmekten aciliyet kazanır.
Yanıtla
15
0
Destekliyorum 
Bildir