Aziyade
Aziyade

Kitapyurdu Fiyatı: 152,10TL

8Yorum
Arzu BİRGİN
Üstat
25.07.2022
Adının İstanbul'un tepelerinden birine verilen yazarın, İstanbul'un bulunduğu zamanki tasvirleri ve aşk hikayesinin anlatıldığı bir kitap.
KY-2579292
01.07.2018
Kitapta akıcılık ve heyecan yok bence, okumasanızda olur. Yalnız bilinmeyen sözcükler dipnotlarda, anlamları metinde verilmiş; bu hoşuma gitti.
erdenaz
Kaşif
18.05.2018
Yazar ve fiatı nedeniyle almıştım. almasam da olurmuş. meraklıları için ne ifade ediyor merak etmiştim.
a.h.gültekin
07.01.2018
dönemin osmanlı devletini ve sosyal hayatını çok güzel anlatıyor çok güzel bir eser
yasinoztturk
Kitapkurdu
02.02.2017
Pierre Loti'nin İstanbul tasvirleri gerçekten takdire şayan... 1800 lerin sonlarında İstanbuldaki Osmanlının nasıl olduğunu bu kitapta görebiliyoruz. Aslında kitap 'Aşk'ı anlatıyor fakat her yönden farklı öğelerde barındırıyor diyebiliriz.
MeryemSeyda
Kitapkurdu
16.08.2014
Ben romanın içindeki mektupla yapılan yazışmaları çok beğenmiştim. Pierre loti İstanbul'u çok farklı değerlendirirken avrupadaki yakınları küçümsüyordu. Birde kitapta ahmet karakteri gerçekten yaşamış mı bilmiyorum ama savaşta ölmesine üzüldüm :(
Barış Akdoğan
Barış Akdoğan 03 Ekim 2020
Değerlendirme yaparken kitabın heyecanını kaçıracak bilgiler vermesiniz keşke. Bırakın da biz okurken öğrenelim kimin ölüp ölmediğini.
Eyüp Baykara
Kitapkurdu
08.03.2014
Pierre loti'nin İstanbul'da bulunduğu dönemleri kendi yaşamından kesitler yaparak sunmuş.Dönemin İstanbul'unu çok güzel ve etkileyici bir dille anlatıyor.1877 İstanbul'unun ve tarihin engin duvarlarına sırtınızı dayıyor gibi oluyorsunuz..Keyifle okudum.
ef88
10.01.2013
Julien Viaud’un yani bilinen adıyla Pierre Loti’nin kendi hayatının izlerini taşıyan oldukça akıcı ve dönemin sosyolojik izlerini yansıtan başarılı bir eser. Konusu aslen Çerkes olan bir Osmanlı kızıyla yaşadığı aşk. Kitapta yer yer Çerkes’lerin yaşayışıyla ilgili kısa izlenimlere de yer vermiş. Dikkatimi çeken bir husus da şu oldu: Baş karakterler çağdaş bir yaşamın savunucuları ve kara peçeye karşıt bir duruş sergiliyorlar… Okumanızı tavsiye ederim.