Ölümle Baş Başa Hakkındaki Yorumlar

Hezarfen
Hezarfen
Bilgi İçin 
AYŞİN AĞRITMIŞ
18.03.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Nadas, birbirinden güzel 3 hikayede fiziksel ve psikolojik şiddet kavramını olağanüstü bir anlatımla sözcüklere döküyor. Üçünde de çocuklardaki acımasızlığın aslında ebeveynlerinin örtülü, şiddete yönelik davranış kalıplarının yansıması olduğunu vurguluyor. Ama kitaba ismini veren son hikaye bambaşka yaşamla ölüm arasındaki ince çizgiyi okura soluksuz yaşatıyor. Mükemmel bir yazar, kesinlikle tavsiyemdir, kitap yurdundan diğer kitabını da biz okurlara ulaştırmasını diliyorum.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Oya ÖZCEÇELİK
11.08.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Peter Nadas'ın 2003 Franz Kafka edebiyat ödüllü öykü kitabı. İçindeki 3 öykü insanlık hallerini bir çocuğun gözünden anlatan öykülerden oluşuyor. Çehov'un durum hikayelerini andırıyor ancak fazlaca duygu barındırıyorlar.
Kitaba adını veren son öykü biraz farklı diğerlerinden. Bu öyküde kalp krizi geçirerek ölüme çok yaklaşan bir adamın içinde bulunduğu ruh hali tüm detayıyla kendi ağzından anlatılıyor. Ölümden dönmesi kendisi için yeni bir doğum olmuştur. " Hakikati bir kere öğrendikten sonra nesnelerin gerçek varlığını ciddiye almak zor geldi." cümlesi öykünün ana fikrini ortaya koymaktadır.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum  2
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
görünmeyenduvarlar
27.12.2015
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
kitabı severek okudum ve yazarın diğer kitaplarınıda beğendim tavsiye ederim
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
amegen 21.05.2013
Kitapta yaşadığı çevreyi sezgileriyle kavramaya çalışan bir çocuğun, ailesinden bağımsız kendi doğrularıyla yalanlarını ayırt edebilmek için verdiği mücadeleye şahit oluyoruz. Hikayenin anlatıcısı olan çocuk, iç sesiyle inancı keşfedişini ve bunun gündelik hayat ile çatışan yanlarını gösteriyor okura. Anlatıcı çocuk evde çalışan hizmetkar Sizidike’den ve aslında yabancılaştığı bütün dünyadan şüphe ediyor. Hikayeyi okuyup ilerledikçe adeta çocukken benliğimizi kemiren korkuların yaşantımızı ve duygularımızı nasıl şekillendirdiğini de görmemize vesile oluyor
Yanıtla
4
0
Destekliyorum 
Bildir