15Yorum
Ümit
14.11.2021
sayın iş bankasi lütfen seriye yeni kitap ekleyeceğinize tükenen kitapları tekrar basima yollasanız.bit çok kaliteli biyografi baskısı bittiği için bulunmuyor.
SuspiriairohpuE
24.01.2021
Bu seriler mükemmel. Derinlikli bilgi edinmek isteyenler kesinlikle edinmelidir.
perplexity
Kitapkurdu
16.12.2020
Matematik vasıtasıyla tanıdığımız, ''Teoidise''iyle modern düşünceye önemli katkıları olmuş büyük bir figürün son derece detaylı bir biyografisi.
DERYA KOÇAK
Kaşif
15.12.2019
Her konuda bir fikri var iyi hazırlanmış biyografi
KY-1762428
11.11.2019
Çok iyi bir biyografi. Bu seri zaten tartışılmaz en iyi biyografilere sahip
Alihan şahin
17.09.2019
doyurucu bir biyografi
mybook.34
Kitapkurdu
05.09.2019
Özel bir insan ve ayrıcalıklı bir referans kaynağı iyi yazılmış bir biyografi
srkglşn
Kitapkurdu
04.08.2019
Büyük insan Leibnizi hayatını okumak ufuk açıcı.
furthertruth
Kitapkurdu
05.07.2019
Leibniz in değinmediği konu kalmamış tek başına herşeyi halledemezsin sevgili Leibniz. ama kitap muazzam, müthiş.
eltimgil
28.09.2018
Özel bir insan bence Leibnz.
KY-4126993
24.09.2018
Önemli bir referans kaynak...
esat.yavuz
10.11.2016
newtonun hakkını yediğini düşündüğüm büyük matematikçi ve filozof. kitapta yaptığı matematik çalışmalarına da değinilmesi çok hoşuma gitti
gazi_arslan
27.11.2015
Tek kelimeyle müthiş
Akşemseddin001
28.08.2015
Leibniz biyografisini büyük bir merakla aldım.Şuanda okuyorum.Daha 100.sayfasındayım ancak mükemmel bir yazımla karşılaştım.Dili son derece akıcı,anlatımı derinlikli ve herzaman ki gibi alanında en uzman kişilerin elinde çıkmış.Sadece leibniz ile ilgili değil yine o dönemi çok iyi yansıtan siyasal,ekonomik ve sosyal koşullar tasvir edilmiş.ne eksik ne fazla.Leibniz ın zihinsel gelişiminin nasıl bir ortamda filizlenip büyüdüğünü anlıyorsunuz.Ayrıca işbankası biygorafi serisinin diğer kitaplarıyla da son derece uyumlu,iç içe geçmiş bilgilerle karşılaşıyorsunuz.Mesela bu kitaptan evvel Thomas hobbes biyografisini okumuştum.Hobbes,yaşlandığı zamanlarda daha yeni yetme genç ve heyecanlı leibniz dan bir mektup almıştı.Bunu unutmamıştım.Şimdi leibniz i okurken bu sefer genç filozof,hobbes a bir mektup gönderiyor ve ondan "conatus"kavramını öğreniyor.Böylece monadlarla ilgili teorisi şekilleniyor.Çok güzel eserler arkadaşlar.Ufkunuz genişliyor tavsiye ederim.
faruksevindim
Bilge
20.05.2015
"Yaşadığımız dünya mümkün olanların en iyisidir" sözünden dolayı ilgimi çeken Leibniz biyografisini yeni aldım. İlkin 640 sayfalık kitabı görünce "bizden" bir bilim adamı/felsefeci kısmından böyle hacimli bir biyografisi olan var mı diye düşündüm. Aklıma hiç isim gelmedi! Çok farklı alanlarda çalışmalar yapmış büyük bir "meraklı" olan Leibniz gibi batının yetiştirdiği çok insan var. Bizde olmamasının bir çok nedeni var fakat ilk aklıma gelen bizde yazılı belge bırakmanın, arşivciliğin gelişmemiş olması en büyük etken gibi geliyor. Batı'da yerde bir kağıt parçası bulsalar arşivlerler şakası aklıma geldi. Çağdaş yazarlarımızdan bildiğim Oğuz Atay'ın yazdığı Mustafa İnan biyografisi. Umarım ciddi anlamda biyografi yazımı bizde de en kısa zamanda gelişir. Bunun için de "kağıt parçalarını" özel arşivlerden başlamak üzere biriktirmeye başlamalıyız diye düşünüyorum.