9Yorum
KY-1260285
Kitap güzel ama o kadar çok yazım yanlışı var ki okurken zerre kadar keyif alamadım
by_quardian
mutlaka okuyun bu kitabı
yunusgökalp
Kitapkurdu
Çok fazla yazım hatası var.Başka bi baskısını alın daha iyi
akar79
Kaşif
eser,bir insanın ruh olarak kendisini masıl bitirdiğini, aklını, parasını, hayatını nasıl yitirdiğini ve bunu görerek bilerek ama gaflet içerisinde ve çaresizce nasıl yaptığını o kadar güzel anlatmış ki, bir solukta okudum. çok beğendim.
ch32
Konunun anlatımı insanı tamamiyle içine çekiyor. Öyle ki sanki kumar masasında oturan benmişimcesine hırslandığım çok oldu. Dostoyevski'nin kaleminden çıkmış olması zaten yoruma ihtiyaç bile duymamanız için başlıca bir sebep; kesinlikle okunmalı derim.
aydın_sema
Eğitimli bile olsa kumar illetinin insanı nasıl sarıp sarmaladığı, kişiyi ne hallere getirdiği ve hastalık sayılması gerektiği vurgulanmış. Yazarında bir zaman kumar oynadığı düşünülürse gerçeklik payı olan bir kitap.
aozmert
Güçlü karakterler, 1800lerin ihtişamı, sürükleyici anlatımı ile bir Dostoyevski klasiği.
dark_brain
Kitapkurdu
Dostoyevski yine yapacağını yapmış. İnsanı sıkmayan bir tarzı var okudukça okuyası geliyor insanın. 19. yüzyıl Rusyasına götürüyor insanı.
n.emin.x
Bir Dostoyevski klasiği, romanda çevre betimlemeleri çok az yer tutar. Yazarı temsil eden roman kahramanı Aleksey'in Polina'ya olan aşkı romanda önemli bir yer tutar. Hiç kumar oynamamış Aleksey'in kademe kademe kumar bağımlılığına giden yolu... Trene binip sevdiğine ulaşma ihtimali olan Aleksey'in kumarı sevgilisinden daha çok sevdiğinin gösterilmesi, Anna'nın sonu gibi, o da Aleksey de kendilerini bilerek öldürüyorlar.