Atatürk ve Berberi - Hoşçakalın Çocuklar
Atatürk ve Berberi - Hoşçakalın Çocuklar
8Yorum
İlim Kokusu
Kitapkurdu
24.07.2023
Olaylara yakın pencereden bakmayı sağlıyor lakin ne kadar doğru haberler onu bilemem. Okunabilir.
KY-876854
30.07.2020
Müthiş bir kitaptı.Tavsiye ederim.Okunmalı.
ödül
Kitapkurdu
20.02.2015
Yazar, Berber Mehmet'i, değil elinde ne varsa onları yazmış. Kitapta doğrudan başlıkla ilgili kısım %5'i geçmez. Yazar aynı şeyi Falih Rıfkı'yı anlattığı kitapta da yapmış. Her ikisini de aynı gün aldım ve benim için hayal kırıklığı oldu. Tek tek almış olsaydım ikincisini almazdım...Ancak o dönem tarihini bilmeyenler için yararlı olabilir. Atatürk ve çevresindekilere ilişkin pek çok kitabı (Cemal Granda, Kılıç Ali, Nuri Conker, Falih Rıfkı, Abbas Gürer, Salih Bozok vb.) okumuş birisi olarak Nuri Ulusu'nun anılarını tek geçerim.
RSİZ_ADAM
10.10.2014
Kitabı okurken gerçekten o günlere gidiyorsunuz , Atatürk'ü yanınızda hissediyorsunuz.
ersin Yarar
31.07.2014
Öncelikle, kitabın içeriğinde berberinin anılarını okuyacağınızı zannediyorsunuz ancak hiç alakası yok. Zira Berber Mehmet bugüne kadar Atatürkle ilgili ne bir anı,ne de bir söyleşi paylaşmış. Ailesiyle de paylaşmamış. Kısacası Atatürk'le anılarını mezara götürmüş. Neden bu kitaba Atatürk ve Berberi denilmiş anlamadım. Kitap içeriğinde farklı kişilerin Atatürk'le yaşadıklarına dair hatıralar okuyacaksınız. Yani ordan burdan bir anı harmanlaması yapılmış. Sonrada "Berber Mehmet de oradaydı, berber Mehmet arkadaydı,kapının önündeydi" diyip ona da bir nevi gönderme yapılmış. Keşke kitabın ismini Atatürk'ten karma hatıralar koysalardı daha iyi olurdu. Ancak her ne kadar Berber Mehmet Atatürk'le ilgili bir şey paylaşmasa da yine de diğer anılar için okunması gerekli bir kitap.
Derya Değirmenci
06.06.2014
tanıdığım bir öğretmenin tavsiyesi ile okudum ve gerçekten anlatımını ve içeriğini çok beğendim
tonyukukzon
12.04.2014
Kesinlikle okunması gereken bir kitap. Okurken ATATÜRK ü ve beraberindekileri kimi zaman sanki yanlarındaymışım gibi hissettim.
Can Acar
01.07.2013
ata'nın neredeyse her fotoğrafında yer alan bir yakınının inanılmaz hatıraları ile dolu kitap. mutlaka okumanızı öneririm