Türk Dilinin Etimolojik Sözlüğü
Türk Dilinin Etimolojik Sözlüğü
4Yorum
muhammet ç.
17.01.2012
içeriğe göre çok uygun fiyatı var ve kitap tam arşivlik bi eser..
peynirçikolata
Kitapkurdu
18.01.2009
bulunması güç bir kitap. bir kitapçıda rastladım ve aldım. ayrıntılı olmasa da verilen kelimeler güzel açıklanmış. etimolojiye ilgi duyanlar için.
sinan_bjk
19.11.2008
Türkçenin etimolojik sözlüğünü iki kişi kısmende olsa yazmayı başarmıştır. Birisi Hasan Eren Hoca'dır; diğeri ise Avusturyalı bilginTietze'dir. Tietze'nin eseri ölümü sebebiyle yarım kalmıştır. Hasan Eren Bey'in eseri ise genel mahiyette bir yapıt olup Türkçenin bütün kelimelerinin etimolojisini içermemektedir. Ancak büyük bir boşluğu doldurması hasebiyle değerli bir eserdir. Kökenini merak ettiğim birçok kelimeyi bu sözlükten buldum. Özellikle Türçe ve edebiyat öğretmenlerinin bu eseri ellerinin altında bulundurması gergkir.
mitveefsane
23.07.2008
Bu kitabı uzun süredir arıyordum ancak bulamıyorum. UMarım kısa sürede satışa çıkar. Büyük bir etimolojik sözlük , Hasan Hoca çok güzel hazırlamış.