İslam'da Ganimet ve Cariyelik & Osmanlı Sistemine İçeriden Bir Eleştiri
İslam'da Ganimet ve Cariyelik & Osmanlı Sistemine İçeriden Bir Eleştiri

Kitapyurdu Fiyatı: 128,70TL

Ürüne Git
13Yorum
civan bey
Kitapkurdu
herkesin merak ettiği bilgiler var kitapta
Sinesmok
Bilge
merak uyandıran ve hep tartışma konusu olan bir mesele üzerine etraflı güzel bir eser.
Sadettin Gürman
Kitapkurdu
Şehzade Korkut'a ait yazma eserin iyi bir inceleme ve editörlük ile sunulmuş hali. içerikte sadece ganimet ve cariye yok tabiki çeşitli konuları ele almış.
KY-3905854
Osmanoğlu ailesinden bir şehzadenin elinden çıkmış olmasının yanında Asım Hocanın günümüz diline tercümesi olmasıda ayrıca değerli olan bir eser.
ayasegawa
Kitapkurdu
meraklısına tavsiye olunur yavuz sultan selimin ağabeyi ve Osmanlı şehzadeleri içinde günümüze kadar eser ulaştıran tek isim
refika yetiştirici
çok okunası bir kitap, değişik bakış açısı sağlayan güzel bir eser...
KY-1265044
İsar'ı tebrik ediyorum. Bu tür kitapların devamı gelmeli. Asım hocamız yine başarılı bir iş çıkarmış.
emalre
Kitapkurdu
Merak edilen bir konu çok güzel açıklanmış. tavsiye ederim
Halil Korkmaz
Kitabın tanıtımında, sanki Şehzade Korkud hür insanların evlerinin basılıp, erkeklerin köle, kadınların cariye olarak satılması, satılmakla da kalmayıp bir de onlarla cinsel ilişkide bulunulmasını doğru bulmuyor, eleştiride bulunuyor gibi bir hava estirilmiş. Bu kesinlikle doğru değil. Şehzade Korkud kitabında insanların alınıp satılmasına, çocuk yaşındaki kızların parayla alınıp, şayet paran var ve alabiliyorsan onlardan yüzlercesiyle cinsel ilişkiye girilmesine karşı değil, sadece cariyelerin paylaşımda bazı usul hataları yapıldığı için, bu cariyelerle cinsel ilişkinin, dinen sakıncalarından bahsediyor.
KY-1480805
KY-1480805 28 Temmuz 2020
Kölelik hukuku , milletlerarası mütekabiliyet prensibi gözardı edilerek anlaşılamaz.İslam'da kolelere,efendilerin yediklerinden yedirmesi gibi haklar verilmiş ve süreç içinde köleliğin tamamen kaldırılacağı sağlam bir zemin hazırlanmıştır.
yûnusa
Bilge
İçeriden farklı bir yorum. okunmalı.
Çelebi
Kitapkurdu
Övülüp göğe çıkarılan bazı tarihi şahsiyetlerin hayatını ve yapıp ettiklerini iyi bilmemizin gerekliliğini gözönüne seren bir eser
kitabı aşk
Kitapkurdu
tam beklediğim gibi değil kitap açıklaması bence hatalı çünkü kişilerde şehzadenin cariyelik ve ganimet müessesesine eleştirdiği gibi bir intiba uyandırıyor oysa kitapta anlatılan bunlara yapılan bir yergi değil taksimatının şeri kurallara göre yapılmadığı beşte birlik kısım olan peygamber hakkının ayrılmadığı üzerine bir eleştiri.
volkanher
Kitapkurdu
değişik ama başarılı...