Gazap Üzümleri Hakkındaki Yorumlar

cns.guvenc
20.08.2020
Keşke filmi olsada izlesem diyeceğiniz türde. Çok akıcı ve içinde yaşıyor gibi bir solukta okuyorsun. Yaprak dökümü masum kalır
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
cemsungu91 28.09.2008
gazap üzümleri güçlü bir dili , sürükleyici bir anlatımı olan başarılı bir eserdir . üslubu çok akıcı , tavsiye edebileceğim bir yapıt
Yanıtla
4
0
Destekliyorum 
Bildir
ada_cey 07.08.2007
Gazap Üzümleri ABD hızlı gelişen sanayileşmenin acımasız kapitalist sistemin insanları huzursuz edişi ve birlik oluşturup topraklarına sahip çıkmaya çalışan ve sanayileşmeye direnen köylüler. Kapitalizm ve sanayileşme geliştikçe dağılan güç birliği, bir biriyle rekabete tutuşan sefil köylülerin sonuçsuz kalan mücadelesi, bu yenilmişliğe rağmen insanlığını yitirmeyen sefil ama saf ve temiz yürekli ABD köylülerinin yaşam mücadelesi.
Gazap Üzümleri birçok dönemde milli eğitim bakanlığı tarafından okullarda okutulması için tavsiye edilmiştir. Saygılarımla.
Yanıtla
19
1
Destekliyorum 
Bildir
Burcu Alkan 14.07.2003
Gazap Uzumleri, kapitalizmin zamanla Amerika'ya yerlesmeye baslamasi ve bunun ciftciler ve koyluler uzerindeki kacinilmaz etkisiyle gocun, daha iyi bir yasanti hayaline yolculugun en basarili ornegi olan bu kitabin kendisi gibi mukemmel ve etkileyici sonu bu kitabi bir edebiyat klasigi olarak kutuphanelere yerlestirmeye deger kiliyor.
Yanıtla
4
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Mustafa Konuk 20.05.2003
Zor durumda kalmış köylülerin topraklarından uzakta verdikleri hayatta kalma savaşı ve kendi aralarındaki dayanışmaları gercekten harika...
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
KY-52091 14.05.2002
John Steinbeckin Amerikada 20.yy ortalarında yaşayan bir Amerikan ailesinin yaşadığı sıkıntıları oldukça etkili bir biçimde dile getirdiği eser bir şaheser.Kitap Amerikadaki doğu batı gelişmişliği farkına,insanların yoksulluklarına ışık tutuyor.Aslında buna benzer bir çatışmanın ülkemizde de yaşanıyor olması ilginç.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
Topraklarından koparılan ve iş bulma umuduyla yollara dökülen tarım emekçilerinin kendilerine bir lokma ekmeği bile çok gören bir sistemin kanlı sömürgesine başkaldırışları anlatılıyor. Çok etkileyici bir dünya klasiği.
Yanıtla
6
0
Destekliyorum 
Bildir