Bilinmeyen Tarihimiz /Tarihin Süzgecinden
Bilinmeyen Tarihimiz /Tarihin Süzgecinden

Kitapyurdu Fiyatı: 264,00TL

Ürüne Git
9Yorum
Divan6523
Üstat
Tarih ilmine ilgi duyanların istifade edebileceği bir eser.
bosphorus1984
Kitapkurdu
Eserde anlatılan olaylar, tarihin değişik dönemlerinden kesitler şeklinde aktarılmış, faydalı bir kitap olduğunu düşünüyorum
Erol001
Kitapkurdu
Kitabın içeriği kötü değildi fakat kitap eskiydi üstelik sayfaların rengi de diğer kitaplardan çok farklıydı saman kağıt gibi, baskı kalitesi de beklediğim kadar iyi değildi sanırım yayınevinden kaynaklı bir şey.
Yavuz  Sevinç
defalarca okunacak nadir kitaplardan biri
mehmetakgun
Kaşif
Birikimine oranla az yazan bir tarihçi ( Engelsiz Çocuğuna bakmak için için.) Yine de her yazdığı okunur.
yakupyavuz
mim kemal'in tarih kitaplarını tavsiye ederim.bu kitapta da ilginç bilgiler bulacaksınız
212045
mim kemal öke ülkemizin önde gelen tarihçilerinden bir tanesi.fakat kendisi yazdığı romanlar ile de ustalığını gözler önüne koyuyor.bu romanını okuduğunuzda ise şunu göreceksiniz;kitap bölüm bölüm tarihi şahsiyetlerin farklı yönlerini yaşadıkları farklı olayları anlatıyor genel kültürünüzü geliştireceğiniz bir kitap
Nelatanua
GÜNBATIMI Mim Kemal ÖKE hocanın okuduğum ilk kitabıydı. harika bir kitap ve tabiki ben bu kitaptan sonra nerde Mim Kemal ÖKE görsem alıp okumaya başladım.<br />Bilinmeyen tarihimiz ikinci kitabıydı. roman tarzında sanmıştım. ama değilmiş. köşe yazılarından derlediği yazıları. ama insan bu kadar tatlı, bazen hüzünlü bazen keşke dedirten her yazıda farklı duygulkara sürükleyen bir yazıyı nasıl yazmış bilmiyorum. gerçekten çok güzel bir kitap. kitapdan bir söz. şemşiri celadedin önünde kah dağı yıkılır. insana nasıl büyük bir güç veriyor. şemşiri celadet mi? kitapta türkçesi mevcut.
emre yılmaz
Prof. Dr. Mim Kemal Öke en sevdiğim tarihçilerden biridir. Eserlerini okuduğunuzda onun Osmanlı sevgisini, Osmanlı’yı anlatırkenki çoşkusundan kolayca anlayabilirsiniz. Tabi yanlış anlaşılma olmasın, hocanın taraflı davrandığını kastetmiyorum aksine gerçek bir bilimadamıdır, tarafsızlığını hiçbir zaman kaybetmez.

Bu eserinin de “Vambery”, “Günbatımı”, “Yaşanmamış Anılar” şeklinde olduğunu zannediyordum ama açıp baktığımda gazetedeki köşe yazılarının toplanmasından oluştuğunu gördüm. Bu tip eserlere genelde antipatiyle baktığım halde hocanınkine öyle bakamadım. Her köşe yazısında o zamanın güncel olaylarından yola çıkarak okuyucuyu tarihin derinliklerine sürüklüyor, Osmanlı’dan örnekler veriyor, böylece her yazıyı okuduğunuzda hem tarih bilginiz artmış hem de tarihten ders çıkarmış oluyorsunuz.

Osmanlı’yı en iyi anlatan yazarlardan birisidir Mim Kemal Öke, bütün eserlerini tavsiye ederim.