13. Cemaat
13. Cemaat

Kitapyurdu Fiyatı: 194,35TL

Ürüne Git
17Yorum
Yasemin Öztürk
Kitapkurdu
22.09.2025
ilk başladığımda çok heyecanlı idi ilerledikçe biraz konu ağır gelmeye başladı ama okunu güzel ve anlamlıydı .
55yıldırım
Kitapkurdu
13.12.2023
Aslında konu olarak epey zevkli okunabilirdi eğer anlatım 3-4 farklı mekânda olmasa idi hoş konuları finalde toparlanıyor üstüne üstlük de kişi isimleri üç kelimeli ve telaffuzu zor olunca konuyu okurun anlamasında sıkıntı oluyor diye düşünüyorum
okhanbolek
Kitapkurdu
23.11.2023
kurgusu fena değil.
pamukkız
25.04.2017
anlatımı biraz karışık ve yoğun. ama farklı bir kitap
Kitaplara Aşık Adam
Fransa'da 13.yüzyılda Draguan psikoposluğu bölgesinde nehirde parçalanmış cesetler bulunur. Cesetlerin kim olduğunu, nereden geldiklerini öğrenmek ve araştırmak isteyen iki din adamı ucu papaya kadar uzanan büyük bir komployu açığa çıkarırlar. Dan Brown'un Fransız yapımı gibi. Ama karakterlerin adları galiba Fransızca olduğu için okumakta ve anlamlandırmakta biraz sıkıntılı. "Chretiennotte Paquin, Aymard Du Grand-Cellier" vb. gibi. Yazar mahkeme kayıtlarından yola çıkarak (enginizisyon mahkemesi) bize tarihin karanlık bir devrinde yaşanmış bu gizli olayı geriye dönük bir biçimde anlatıyor. 13. Cemaat, adı gibi gizli kalmış, soyutlanmış, dünyayla ilişkisi kesilmiş bir köyden bahsediyor. Psikoposluk bölgesinde 12 cemaat yer almaktadır, 13. Cemaati ise ne kimse duymuş ne de görmüştür. Terkedilmiş bir köy olan Heurteloup'un gizemini ve kurulan büyük komployu rahip Henno Gui ortaya çıkaracaktır. Diğer yandan efendisi Haquin'in ölümüyle Paris'e gitme kararı alan ve yanında efendisinin cesedini götüren rahip Chuquet amacına ulaşabilecek midir? Rahibin başına gelen olaylar onun bu büyük komployu öğrenmesini sağlamıştır ancak sorun bunu kime anlatacak ve kimi ikna edecektir. Efendisi Haquin'in geçmişteki hayatının bu olaylarla bağlantısı nedir? Neden hayatı hakkında hiçbir bilgi ortada bulunmamaktadır? İsimlerin okunması ve anlamlandırılması zor olsa da bir süre sonra göz aşinalığından kolay okunan bir roman. Tarihsel gizem havasına bürünmüş ve okuyucuyu sonunda ne olacak acaba, tüm bu yaşananların nedeni ne gibi sorulara yönelten bir roman.
etilak
06.05.2014
Hiç sıkıcı değil,kurgu muhteşem de isimlerden dolayı ara ara bocaladım.Ama beğendim.
atilla_atilla
06.04.2014
Alıp almamak konusunda uzun süre tereddüt ettiğim bir kitaptı.Dayanamayıp aldım. Din adına(!) hangi sınırların aşılabileceğini gösteriyor. Sürükleyici bir kitap
kukaza
24.02.2014
şimdiye kadar okuduğum en saçma kitap. . kim ne yapıyor, amacı ne belli değil. kitabı aldığımda sürükleyici olduğunu düşünmüştüm ama bir an önce bitsin de kurtulayım havasına girdim. bence alınmaya değmez. kitap'ın arkasında gizemli bir hikaye dedirtecek bir özet verilmiş ama hiç de öyle değil.
solkişot
27.12.2013
Umberto Eco'nun Gülün Adı romanını çok beğenmiştim. Bu kitabın konusu da ona benzediği için merak ettim. Umarım aynı gerilim ve heyecanı bulabilirim.
gülser0617
15.12.2013
Başlarda biraz isimlerden dolayı karışıklık olsa çok güzel bir kitap
moracalı
Kitapkurdu
02.11.2013
Okurken tüyleriniz diken diken olacak. Her sayfası heyecanla çevireceksiniz.
Atasagun58
Kitapkurdu
25.10.2013
o kadar gizem dolu ve sürükleyici bir roman ki, diğer sayfaya göz ucuyla bakmamak için kendimi zor tuttum.
nil7676
15.10.2013
Son zamanlarda okumaktan zevk aldığım kitaplardan biri.Tavsiye ederim.
Nurdan Akbulut
20.09.2013
İçinde Hristiyanlıkla ilgili çokça terim var, bir noktadan sonra hikaye gereksiz uzatılmış yine de konusu oldukça enteresan.
Ebru6123
10.09.2013
essiz kurgusuyla ve ınancları saglam bır pıskoposun muhtesem hikayesı
pelin_babayiğit
28.08.2013
işin açıkçası çok fazla isim geçtiği için biraz bocaladım ama hakikaten sürükleyici bir kitap kimin ne olduğu ne yaptığı sonlarda belli oluyor bu daha da heyecanlandırıyor insanı...
endless52
Kitapkurdu
30.07.2013
13.Cemaat hem sürekleyici havasıyla hem de eski zamanların havasını yansıtan güzel bir kitap. Eesmen bir solukta bitirdim kitabı . Ayrıca kitapyurdu.com a da hızlı gönderiden dolayı teşekkürler.