4Yorum
SALVAMEA
Kaşif
23.03.2024
Gerçek teknik kitaplar/bilgi kitapları, okuyucuya bir vizyon açar, konuyu bilenlerin vizyonlarına katkı sağlar, konuyu hiç bilmeyenlerde bile konunun ne kadar tatlı olduğunu düşündürür, keşke bu işle iştigal etsem isteği bile uyandırır. Bazı teknik kitaplar da vardır, ne bir teori öne sürer, ne bir iddiada bulunur, ne de konuyla ilgili doğru kaynaklardan bir derleme yapar. Bu kitaplar, okuyucunun kafasını karıştırır, konudan soğutur. İşte o kitaplardan birisidir bu Askeri Tarihte Stratejik Düşünce. Sun Tzu, Makyavelli, De Saxe, Jomini, Clausewitz’in savaş sanatı kitapları ve Peter Paret’in ve hatta Ömer Esenyel’in strateji derlemeleri varken hiç zaman kaybedilmemesi gereken bir kitap olarak üzülerek değerlendiriyorum.
Rüzgardeğirmeni
25.02.2019
Tanju Akad hoca fikir okyanusunda yol alırken, sizi daha önce hiç binmediğiniz gemilere bindirmeye devam ediyor.
ankara-1972
18.06.2014
Tanju Akad konusunda Türkiye'de en iyilerden. Bu kitapta da bunu görebiliyorsunuz. Çeviri kokan yabancı yazarların kitaplarına beş basar. Stratejiye merak salanların mutlaka okumaları gereken bir kitap.
aspergen
03.12.2013
Askeri taktik ve strateji alanında ne yazık ki ülkemizde yazı yazan çok az insan var Tanju Akad'ın bu kitabı ortaçağda yapılan savaşlardan başlayarak günümüze kadar olan önemli savaşları stratejistlerin ve komutanların gözünden hatalarıyla doğrularıyla somut örneklere dayandırarak sade bir dille kaleme alınmış, anlatımın sayısal verilere boğulmaması da okumayı kolaylaştırıyor. Ayrıca Mahan, Jomini, Clausewitz gibi düşünürlerin de görüşlerine de yer verilmiş.