Nana Hakkındaki Yorumlar

Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
çağanoz 27.12.2005
Zola yine zehir zemberek kalemiyle toplumun değer yargılarını altüst etmeye devam ediyor.
Meyhane nin devamı sayılabilecek bu kitapta güzel Nana nın ilginç bir o kadar da içler acısı hayatına tanık oluyoruz.
Nana nın güzelliğiyle yükselişi ve ardından gelen inanılmaz düşüşü son derece gerçekçi bir üslupla kafamızda yer ediyor. Fahişelikle devam ettirebildiği hayatını okurken bu kadar aşağılanan bir kurumun talipleri olmadan var olamayacağını kavrıyor yine toplumun kapkara yüzünü ve ikiyüzlülüğüne şahit oluyoruz.
Tüm iyimser duyguları söküp alan kitap ağır gerçekçiliği ve olanca dürüstlüğüyle pek çok yanlışı okuyucunun suratına çarpıyor.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
Zola,kapitalizmin erken döneminde gözlemiş olduğu birtakım olguları romanlaştırdığı bu kitabında kapitalist ir dünyada herşeyin maddi bir karşılığı olduğunu,elinde birşey bulunmayan kadınların bedenlerini,erkeklerinse düpedüz haysiyetlerini sattığını savunmaktadır.Zola'nın ütopik sosyalistliğinin sonucu doğan Nana,paranın ve bunun yol açtığı düzenbazlıkların ve zamanla insanlığın yozlaşıp,yabancılaştığını gözler önüne serer ve insanların bu öyküden ibret almasını amaçlar.Zola,insanların bu mutsuzluğunu değiştirmenin zorunlu kılanları Nana'da anlattığını açıklamakta.Her acı gerçeğe rağmen yine de okumaktan zevk alacağınız ve çok şey öğreneceğiniz bir roman Nana.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir