Dışa Yolculuk
Dışa Yolculuk

Kitapyurdu Fiyatı: 41,25TL

20Yorum
İnanılmaz bir ilk roman. Genç bir kadın, insanların hayatlarının farklı dönemlerinde yaşam olaylarına nasıl farklı bakış açılarıyla yaklaştıklarını anlatıyor. Gençler olaylara bir şekilde bakarken, yaşlılar başka bir şekilde bakıyor; erkekler ise kadınlardan farklı bir bakış açısına sahip. Bu roman, insanlardan oluşan bir mikrokozmos içinde dünyaya harika bir bakış sunuyor. Aynı zamanda, bu Rachel'ın olgunlaşması ve kendine gelmesinin hikayesidir. Naif, düşüncesiz bir kızdan daha bilge, kendi başına düşünebilen genç bir kadına dönüşür. Güney Amerika'daki tatil beldesindeki hayat yüzeyseldir. Bu, karakterlerin faaliyetleri ve sürekli güneş, sıcaklık ve değişmeyen günler ile tasvir edilmektedir. Yine de hayat devam eder. Woolf, birçok yaş grubunda aşk, evlilik ve ilişkiler hakkında pek çok konuyu ele alıyor. Toplumdaki erkek ve kadın rollerine yönelik sosyal beklentileri ve kadınlara getirilen kısıtlamaları eleştiriyor, çeşitli içgörüler sunuyor.
okurken biraz zorlandım, yazarın farklı bir üslubu var
Bu eseri geç tanıdım, Fakat eseri iyiki okudum. Bu eseri herkese öneriyorum.
Woolf'un diğer eserlerine kıyasla okuması daha kolay bir eser. Kadınlık, erkeklik üzerine sorgulamalarını görüyoruz.
Virginia Woolf zor bir yazar ama edebiyatı seven bir kişi için bu zorluk keyif veriyor.Okumanın hazzını hissettiriyor.Kesinlikle okunması gereken bir yazar.
virginia woolf sevenler kacırmamalı
yazarın ilk romanı diğerlerinden daha açık ve anlaşılır. beğendim.
Dışa Yolculuk Virginia Woolf’un ilk romanı.1908 yılında yazmaya başladığı Dışa Yolculuk’u 1913 yılında bitirmiş Woolf, 1915 yılında da yayımlanmış kitap.2000 adet basılan bu ilk roman on beş yılda tükenmiş. Geleneksel gerçekçi İngiliz romanı özellikleri taşıyan Dışa Yolculuk, Mina Urgan’a göre daha sonra yazdığı romanlara benzemez. Kitabın ana karakteri Rachel Vinrace, annesini çok küçük yaşta kaybeder, evlenmemiş halaları tarafından büyütülür.Babasının sahibi olduğu, Euphrosyne adlı gemiyle, Londra’dan Güney Amerika’nın Santa Marina adasına gider.Lizbon’da gemiye katılan Dalloway çiftine romanın ilerleyen bölümlerinde de rastlayacağımı düşündüm, böyle bir beklentiye girdim.
Tam bir virginia woolf eseri
Bir ilk roman olarak, ustalık eserlerini aratmayacak kadar yalın ve özgün bir dile, şiirsel bir üsluba sahip çok güzel bir roman. Çevirisi harika.
Virginia Woolf'un en güzel kitaplarından biri. Ayrıca ilk romanı olduğu için çok içten ve kişisel olduğunu düşünüyorum.
Büyük bir merakla alıp çevirisini beğenmediğimden dolayı okuyamadığım kitap.
Woolf'un ilk romanı. okurken ne olacağı merakınız oluyor. çok iyi değilsede sürpriz bir sona bağlanmış.. iyi bir tatil kitabı
Bilinçakışı tekniğinin en yetkin kalemlerinden.
Virginia Woolf un ilk okuduğum kitabı,bilinçakışı tekniği kullanılmış kitabı okurken siyah bir tülün ardından sahneye bakıyormuş gibi hissettim,sonu etkileyici.
İnsanı içine alan ve okuru başka bir diyara yolculuğa çıkaran bir roman ; severek okudum.Tam anlamıyla klasik.
çok akıcı sürükleyici bir kitap değil ama yazarın tarzı bu. kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap.
Feminizm akımın öncülerinden Woolf'un tüm kitaplarında bir miktar sezilen sarkazm bu kitabında da yaşadığı toplum yapısına atıfla kendini gösteriyor. Kesinlikle tavsiye ederim yazarın diğer kitapları gibi.
Virginia Woolf' ın ilk romanıdır Dışa Yolculuk. Virginia Woolf Dışa Yolculuk romanında, İngiliz toplumunun yapısını, inançlarını ve önyargılarını, kadın-erkek ilişkilerini kısaca bir toplumu alaycı anlatımla ele almaktadır. Hem de büyük bir ustalık ve büyük bir bilgelikle. Harika bir çalışma.
akıcı bir roman değil. Okurken kimi yerde sıkılıp elinden bırakmak istiyor insan. Yazarın bir çok kitabını okudum sadece bu kitabında böyle bir duyguya kapıldım. İçsel yolculuklar, ölümün ve dinin sorgulanışı güzel. Woolf severler okuyabilir.