37Yorum
Ali Gülen
Kitapkurdu
Savaşın dehşetini alışılmışın dışında, neredeyse gerçeküstü bir anlatımla sunan çarpıcı bir eser. Curzio Malaparte, okuru rahatsız edici ama etkileyici bir atmosferin içine çekiyor. Kısa ama yoğun; sindirmesi zor, unutması daha da zor bir kitap.
Fsnbs
Kaşif
Dönemin tarihi kimliklerine, bölgelere ve olaylara hakimiyetiniz yoksa okurken biraz zorlayabiliyor.
Ercan Arslantürk
Kitapkurdu
Yazarın dili etkileyici
hombre_luz
Konu hızlı ilerlemese de savaş ve savaşın yıkıcılığın detaylı anlatılması okunur.
sacidetuncay
Kitapkurdu
Başka dilde cümleler çok sık kullanılmış ki, bu da okumayı çok zorlaştırmış. Zaten tempolu olmayan odaklanmayı gerektiren bir kitap. O kadar yabancı cümle okurken bana bir anlam katmadı, yordu.
Dostoyevski23
Çok tempolu çok daha derin bir içerik bekliyordum fakat zaman zaman durağanlaşan, okumayı zorlaştıran bir içerikle karşılaştım. Tam olarak aradığımı bulamadım diyebilirim
AhmetKorkut005
Kitapkurdu
betimlemelerine bayıldım.
seyduna808
Malaparte'ın okuduğum ilk kitabıydı ve kitap bitmeden Can pazarı isimli kitabını da sipariş etmiştim kusursuz bir eser
modus operandi
Kitapkurdu
İkinci Dünya Savaşını canlı bir tanığın kaleminden okumak çok güzeldi. Hayran kaldım.. İyi ki okumuşum
PembePanjur1
Kitapkurdu
Müthiş bir eser... 2.dünya savaşının cephe gerisine götürüyor okuru... mutlaka okunması gereken bir yapıt, etkileyici, sarsıcı! Malaparte kulvarında açık ara birincidir gözümde.
InfernoTown
İkinci Dünya Savaşının karanlık yıllarının muhteşem bir betimlemesi.
Sevil Daldi
2.dünya savasinin gerceklerine götüren bir eser, dökülen kanin arasinda bastakilerin yasadigi gösterisli hayati göz önüne seriyor.
henry.chinaski
Herkes 2. dünya savaşı filmi izlemiştir ama böyle güzel bir kitaptan savaşı yaşamak başka bir tat.
Koray Ergün
Kitapkurdu
Kesinlikle okunmalı... 2. Dünya savaşı ve Nazi Almanya’sını bir İtalyan müttefik subay tarafından öğrenmiş olacaksınız.
aliarici
Kitapkurdu
Gerçekten mahvolmuşluğun kitabı. Malaparte'nin yazdığı bu kitap sizi insanlığınızdan utandıracak.
metin karaca
Kitapkurdu
savaşın korkunç yüzünü bir gazetecinin gözüyle anlatıyor. beni çok etkiledi.
mselim0654
Malaparte’nin deyişiyle; “Sessizliğin saflığını herhangi bir sesin bayalığıyla lekelemeden” bu mahvolmuş kitabı, yani can çekişen ‘Kaputt’u anlatmanın başkaca bir yolu yok. O kadar kederlidir ki, nüktedanlığında bile bıçaklanmayı hissedersiniz. Sözcüklerin peşinde giderken, ferasetini anlamak üzere bir an duraksamaya görün, hemencecik bitiyor yanı başınızda, tuhaf bir canlıya dönüşüyor elinde bir çift kadehle Malaparte. Sizi kahredecek anlattıklarıyla, ahlaktan bahsetmeye kimsenin dili varmayacak ve insanlığımızın üstünde hunharca tepinmeye başlayacak.
Abdulhakim Asan
Kitapkurdu
savaş ne kadar insanlık dışı bir insan yapıtı olduğu daha nasıl gözler önüne serilebilir.
drexelance
Kitapkurdu
2. Dünya savaşına farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak bir kitap. Yer yer okumak sıkıcı olsa da bence 2. Dünya savaşı tarihi ile ilgilenenler için okunması gereken kitaplardan birisi. Savaşın korkunç yıkıcılığı Malapartenin anlatımıyla daha edebi oluyor.
agurerr
Kitapkurdu
Tanımlamalar ilk başta uzun geliyor. Ama okudukça hayran kalıcaksınız.
1 2