35Yorum
Merak ettirip bir solukta okutan sürükleyicilikte Antik Çağ'a ait, İlyada kahramanlarından Odysseus'un destansı serüvenlerinin romanıdır. Truva atı hilesi ait olduğu İlyada destanı yerine burada geçerken Akhilleus'un Truvalı prens Paris tarafından sol topuğundan okla vurularak öldürülmesi her iki destanda da yer almaz. Binlerce yıl evveline ait olmasına rağmen o kadar da uzak bir geçmişte cereyan etmiş hissinden ziyade dedelerimiz zamanındaki yaşanmışlığı anımsatmaktadır.
Kitapla ilgili en temel sorun bu kitabı kaç kişi yazdı diye sorgulatmasi. Bölümlerin birbiriyle bağlantisinin zayıf olması bir yana kopukluklari son bir kişi doldurmaya çalışmış da başaramamış gibi. Justice leauge filmini düşünün snyder ayrılıp yerine gelen vedon filmi tamamlamıştı ve sonra snyder cut'i izlediğimizde vedon'un filmi çöp haline getirdiğini anlamistik ya bu da kitap versiyonu sanki hikayeleri toplayan adam birlestiremeden derleyemeden olmuş de baskasi bitirmiş gibi. Dostluklar versiyonunu okumadan önce roman halini yani düz yazı ile yapılmış çevirisiyle başlamanız tavsiye ederim
Cok kaliteli bir baski. Bu topraklarin oykusu.
Hakikatte dünya tarihinde yalnız bir medeniyet vardır, gerisi onun yansımalarından ibaret, onu anlamak için kutsal kitabindan okumak gerekir.
İlyada ve Odysseia birer başyapıttır. Aşılamamış aşılamayacak eserler...
Karakter oluşturmanın ilk örneğini veren bir eserdir Odysseia. İlyada'nın aksine insanları etkin, tanrıları ise bir o kadar etkisiz kılar. Mitolojiye başlarken çok zorlanacağız eserlerden biri olmayacak hatta kurgusal bir romanmış gibi tek solukta bitireceksiniz. Keyifli okumalar dilerim.
ciltli kitap sevenler ve mitolojiye ilgi duyanlar için kaçırılmaz fırsat
Kitapta bahsi geçen olayların, kişilerin daha iyi anlaşılabilmesi için öncesinde İlyada’nın okunması faydalı olur. Odysseus’un dönüş yolculuğunda yaşadığı oldukça yoğun ve biraz karmaşık olayları anlatan akıcı bir kitap ve başarılı bir çeviri. Özellikle Azra ERHAT’ın konusu hakkındaki derin bilgisi hayranlık verici.
Yunan edebiyatına meraklı arkadaşlar kesinlikle okumalı
Ciltli baskı severler kesinlikle kütüphanemizde olması gereken bir eser.
İlyada ve mitoloji sözlüğüyle beraber kütüphanenizde bulunmasını öneriyorum
Destanlar başka bir dünyanın kapılarını aralıyor.
Süper bir kitap cilt de çok iyi
Homeros'un en önemli iki kitabından İlyada'nın devamı niteliği taşıyan ve Troya'nın düşmesinden sonra Akha kumandanı Odyseus ve adamlarının evleri İthaka'ya dönmeye çalışması ve zorlu geçen seyahatlerinde karşılaştıkları maceraları anlatan değerli bir kitap. Bu kitabı Hasan Ali Yücel klasik serisinden alıp okumanızı tavsiye ederim.
Çok önceden okumuştum. Kitaplığımda ciltli baskısı olmasını istediğim için aldım.
kütüphanemin başköşesinde ilyada ile beraber duruyor :)
Mitolojiye veya Yunan mitolojisine ilgisi olan herkes okumalı. Baskısı da çok kaliteli.
Bu mitolojinin en destansı eserini mutlaka ciltli olarak kütüphanenizde bulundurun. Evladiyelik bir eser.
yunan mitolojisinin baş kahramanlarından odysseia'nın troya dönüşü başına gelenleri anlatan ve yunan mitolojisinin hikayelerini içeren dünyanın en büyük destanlarından biri!
Mükemmel bir eser, mutlaka okunması gereken bir destan.
1 2