Kitabu't Tahriş & İlk Dönem Siyasi ve İtikadi İhtilaflarında Hadis Kullanımı
Kitabu't Tahriş & İlk Dönem Siyasi ve İtikadi İhtilaflarında Hadis Kullanımı
9Yorum
caglayan006
Kitapkurdu
08.02.2021
Bir klasik! Kitaplıkta olmalı.. Akademisyenler için..
Mustafa imamoğlu
07.12.2019
Bu kitabı çok beğendim özellikle fakih tiplemesi dönem hakkında ciddi bilgi vermekte.
Külliyeli
04.07.2018
Kitabın hem Arapça hem de Türkçe metninin karşılaştırmalı olarak verilmesi güzel olmuş. İlgililerinin istifade edebileceği bir eser.
tolgaynur
08.03.2018
Tavsiyemdir. Hadisler konusunda ne kadar dikkatli olmamız gerektiği konusunda delil olacak bir kitap.
KıvrımlıBeyin
12.01.2018
türkçe ve arapça metin karşılaştırmalı verilmiş. Harekeleme yok. Paragraflamalarda pürüzler olsa da baskı kalitesi çok iyi diyebilirim. "tahriş" kelimesi sözlükte "saldırtma, proveke etme" gibi anlamlara gelir. Dırar bu kelimeyi ümmetin kendi içindeki ve dışarıya dönük olarak oluşan çatışmaları ifade etmek için koymuş olsa gerek.
Kurbuf
Kitapkurdu
22.11.2017
Bu kitabı okumaktan korkanlar bile vardır, bilginiz yoksa yaklaşmayın falan derler, tam aksine hemen yaklaşılması gereken bir eser, dogmaları bırakmak lazım
confuest
26.11.2016
İslam'ın uydurma hadisler yoluyla nasıl tepetaklak edildiğini okuyacağınız bu kitabı İslam Tarihi ile ilgilenen herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Kafam karışır okumayayım demeyin. Bu kitap hadis uydurmacılığı'nın ilk delillerini içeriyor.
KY-355530
21.03.2016
Klasik bir eser. Hadis alanında akademik çalışma yapanların ya da lisans üstü öğrencilerinin başvurabileceği bir kaynak. Eğer alana akademik bir ilginiz yoksa klasik hadis kitaplarını okuyabilirsiniz. Çünkü bu kitap biraz kafa karıştırıcı olabilir.
dublemutlu
Kitapkurdu
26.08.2014
Genelde göndermeler yaparak Hadis uydurmacılığını gözler önüne seren bir ilk dönem klasiğidir. Alanda uzman olmayanların yaklaşması dahi tavsiye edilmez.