Hak Dini Kur'an Dili (10 Cilt) Hakkındaki Yorumlar

yaesefa
10.10.2018
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Geleneksel tefsirleri orneklendirmesi ve kismen ozetlemesi acisindan, turkce olarak ortaya konmus faydali bir eser.
Piyasadaki Elmalili tefsirlerinin cogu sadelestirlimis, dolayisi ile de bir derece anlam kaybina ugramis. Bundan kacinmak icin Yenda yayinevinin bu SADELESTIRILMEMIS baskisini tercih ettim. Fakat, bu baskida cok fazla yazim hatasi var. Her sayfada en az dort-bes adet yazim yanlisi var. Bunlarim bir kismi Osmanlica'dan latin harflerine geciste eklerin ayriminda, bazi yerlerde kelime tamamen yanlis yazilmis ve anlasilmaz bir kelime konulmus, bazen de yaziyi latinceye aktaran kisi harflerin yerini karistirarak yazmis. Ozetle, bu baskida ciddi bir ediyor problemi soz konusu.

Sadelestirilmemis baski arayan arkadaslara tavsiyem, sayet baska yayinevinden cikmis bir baski bulabilirlerse dikkate almayi dusunebilirler.
Yanıtla
7
0
Destekliyorum 
Bildir
delitik 18.05.2010
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
her evde bulunması gereken bir baş kaynak. bilinen bilinmeyen tüm konularda bilgi mevcut. her an yanımızda olup bize çok yardımcı olmakta... herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
unsalciplak 17.05.2010
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Günümüzde birçok konuda ilk hali değiştirilmemiş "orjinallik" artık tarih olmakta. Bu açıdan bakıldığında sayın Elmalılı H.YAZIR'ın bu eseri orjinal olması bakımından bence paha biçilmez. Osmanlıca kelimelerde zayıf iseniz Osmanlıca-Türkçe sözlük yardımıyla bu eseri anlamak pekala mümkün.
Yanıtla
16
2
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
bilaldeg 01.02.2012
Merhum Elmalılı Hamdi Yazır'ın muhalled eseri, Türkçe'de telif edilmiş en kapsamlı ve yetkin tefsir olan bu eseri sadeleştirilmiş metinlerinden okumak büyük bir hata olur. Piyasadaki iki orijinal baskıdan biri olan bu versiyon güzel olmakla birlikte malesef Eser Neşriyat baskısı kadar kullanışlı değil.
Yanıtla
4
0
Destekliyorum 
Bildir
bu eseri eleştirmek benim haddime düşmez. bu eser amcamın kütüphanesinde mevcut bir gün birinci cildini alıp eve getirdim. keşke benim anlayacağım bir sadelikde olsaydı da kendi dinimize bu kadar yabancı ve bu kadar kulaktan dolma bilgilerle bağlanmasaydık. bilgi ve kültürümüzle inancımızı yoğururum diye görünce sevinmiştim ama maalesef bana göre ağır bir kitap
Yanıtla
8
31
Destekliyorum 
Bildir