Antonius ve Kleopatra (Ciltsiz)
Antonius ve Kleopatra (Ciltsiz)

Kitapyurdu Fiyatı: 104,50TL

Ürüne Git
79Yorum
Eylül Görmüş
Kitapkurdu
11.05.2026
Antonius ve Kleopatra
“Sonsuzluk dudaklarımızda, gözlerimizde / Mutluluk kaşımız, kirpiğimizdeydi o zaman / Varlığımızın tek kılında bile / Tanrısal bir şeyler vardı.” 2024’te başladığım Shakespeare külliyatını tamamen okuma yolculuğum yavaş adımlarla da olsa sürüyor, 2025’te bunu biraz hızlandıralım Eylülcüm, kendime not. Shakespeare’in en iyi eserleri arasında gösterilmiyor Antonius ve Kleopatra malum. Ama işte yine iyi, elbette çok iyi. Ne tuhaf, hikâyenin başını sonunu bilmeme ve normalde tiyatro metni okumayı hiç sevmememe rağmen, müthiş bir merak ve hazla okudum bu kitabı - o da işte Shakespeare’i Shakespeare yapan şeylerden ötürü tabii, en çok da şiirli dilinden. Belki en iyi metinlerinden biri değil ama şiirsel olarak en güçlülerinden biri bence, üstelik de içinde yazdığı en muhteşem kadın karakterlerden biri var; Kleopatra elbette. Coşkusu, öfkesi, tutkusu, saplantıları, güzelliği, çocuksuluğu - her şeyiyle muazzam yazılmış bir karakter sahiden. Hayatta “Shakespeare’in Kleopatra’sı” diye ayrı bir ifade olması şaşırtıcı değil. (“Yaş yıpratamaz o kadını / Alışkanlık tüketemez sonsuz değişmelerini / Başka her kadın uyandırdığı isteği doyurup giderir / O en çok doyurduğu zaman acıktırır insanı.”) Gerek o, gerek Markus Antonius enfes karakterler. Beni metindeki aşk hikâyesi kadar, Caesar ile Antonius’un ilişkisi de etkiledi, zira dostluğa içkin bir sürü şeyi katman katman yedirmiş bu öyküye Shakespeare. Öfke, rekabet, hırs, kıskançlık - ama tüm bunlara rağmen orada bir biçimde durabilen sevgi. Ezcümle, seneyi ihtişamlı şekilde kapatıyorum Shakespeare ile. Bu yolculuk ne zaman biter bilmem ama kendisinin kelimelerinin peşinde hazdan hazza daha çok zaman savrulacağımı bilmek çok güzel. “Sen ne kadar kalsan da geliyorsun benimle / Ben ne kadar gitsem de kalıyorum seninle...”
miglate84
11.03.2026
Shakespeare'in okuduğum tiyatroları içinde en sevdiğim bu olabilir. Herkesin bildiği tarihi bir hikayeyi ancak edebiyat bu şekilde olağanüstü sunabilir. İnsanlığın sahip olduğu tüm duygular her bir karakter özelinde açığa çıkarılmış.
AHMET TOPÇU
Üstat
20.10.2025
Shakespeare 'in tragedyalarından okunması gereken bir oyun. İş bankası yayınları arasında yerini almıştır. Bu klasikler ölmez eserlerin okunmasını tavsiye ederim.
Leyla Düzyol
Kitapkurdu
26.08.2024
merak ettiğim için okudum ama bana hitap etmedi
hombre_luz
Kitapkurdu
28.02.2024
Oyun sevmesem de konu ve yazar bir şekilde okutturuyor kendini.
birmic
Kitapkurdu
20.02.2024
ben beğendim. shakespeare'in diğer kitaplarına göre geride kalıyor ama tarihsel bir öyküyü güzel aktarıyor.
g.nehir
Kitapkurdu
05.06.2023
Antonius'un ikilemi ve karakter betimleri çok güzel aktarılmış fakat sahne sayısının fazla tutulması ve sahnelerin kısa kısa geçmesi akıcılığı biraz bozmuş.
gri kurt
Üstat
27.05.2023
Tarihin akışına yön vermiş iki büyük şahsiyetin fırtınalı ve tutkulu aşkını konu alan etkileyici bir oyun.
alainkaraoglan
Kitapkurdu
08.09.2022
Shakespeare'in güzel oyunlarından biri daha. Çevirisi de gayet iyi. Tebrikler
tipcocuk
Kitapkurdu
09.03.2022
Aşk ve politika. Zerafet içerisinde bir ölüm
muhammed karabulut
Kitapkurdu
24.02.2022
Shakespeare'in diğer oyunlarına göre biraz pasif kalmış bir eser.
Tuana_Ayşe
20.01.2022
Güçlü bir aşk bir insan, insanlara neler yapabiliyor. İlyada gibi büyük kitleleri etkileyen ve aslında olayların dışında bir kadın. her bakıldığı yönden farklı görünen bir hikaye.
Mustafa Aslımert
10.01.2022
çok güzel bir oyun birkaç saatte bitti
M.K.Ö
11.10.2021
Shakespeare'den harika bir eser daha.
Belginkaia
Kitapkurdu
30.08.2021
Shakespeare dersi niteliğinde bir önsöz ve muhteşem bir aşk hikayesi.
belgin yaman
Kitapkurdu
27.08.2021
İki farklı dünyadan gelen iki önemli tarihi figür, ve onların aşkı ile sarsılan koca bir imparatorluk... Julius Caesar'dan sonraki dönemi anlatan bu tragedya birbirine oldukça aykırı olan iki insanın aşkını konu ediniyor.
teacher_
Kitapkurdu
24.08.2021
Keyifli bir oyundu, Shakespeare bu konuda hiç şaşırtmıyor.
KY-5613175
29.07.2021
TEK SEFERDE BİTİRİLECEK TÜRDEN
Emre Tunç
22.07.2021
jül sezar'dan sonra bir çırpıda bitirdim. mükemmel...
Mr. Nothing
04.05.2021
Zıt kutupların oyunu bu. En keyifli William Shakespeare oyunlarından biriydi. Roma masculine, Mısır feminine...