Güneş Ülkesi
Güneş Ülkesi

Kitapyurdu Fiyatı: 163,80TL

Ürüne Git
20Yorum
Fahriye Gül Olur
03.02.2024
Campanella'nın kaleme aldığı bu ütopya bir nevi komünizmi temel alıyor. Özel mülkiyetin kendini beğenmişlik getireceğini ve zenginlerin kibirli, fakirlerin ise sinsi olacağını; her şeyin herkese ait olması ile bunu önleyebileceğini düşünmüş. Ama burada "her şey"den kasıt gerçekten her şey. Kadınlar, çocuklar, evler... Bu yüzden para da yok. Güneş Ülkesi'nde herkes hep beraber üretiyor, yiyor, hep beraber eğitim görüyor. Eğitimle ilgili kısımlar hoşuma gitti. Çocukların hepsi hem bedensel hem zihinsel olarak eğitiliyorlar ve hangi alana eğimli ise orada eğitim görüyorlar. Bu eğitimleri sadece dinleyerek almıyorlar, hem gözlemleyerek hem uygulamalı olarak yerinde öğreniyorlar. Yönetici ise "bütün bilim dallarını öğrenmeye hevesli, usta ve doğadaki nesneleri düşünüp taşınmaya yatkın" olmak zorunda... Yöneticinin "Metafizikçi" ya Yer yer katıldığım ve katılmadığım noktalar oldu ama okunması gereken bir ütopya örneği olduğunu düşünüyorum.
Yin&Yang
Kitapkurdu
18.11.2023
Çok güzeldi, muhteşem bir sanat eseri.
altinkaynak680
Kitapkurdu
10.11.2022
Yazar hakkında bilgiler sunulması daha etkili bir okuma yapma imkanı sunmuş.
12&aaaaN
Kitapkurdu
14.10.2020
Ütopya üzerine kült eserlerden biri. Söyleyecek birşey yok, okunması gerekir.
uertan53
04.11.2019
Felsefe meraklıları için şart bir eser.
Nuran Çiftçi
31.03.2019
Bölüm nedeniyle tanışmış olduğum eserlerden biri
Ahmet Fatih Bilen
09.01.2019
Lisede Felsefe dersinde duymuştum adını okumak istiyordum denk gelince aldım.
wolfgang7
17.08.2018
Farkli bir toplum yapısıni gözler önüne seren ve toplumun basarıya ulaşmasındaki asıl etkenlerin neler oldugu konusunda ilham alınabilecek güzel bir eser..
seker1998
07.08.2018
Hayal gücünüze katkı yapmak istiyorsanız alın derim.
omerazder
01.07.2018
Çok sağlam bir ütopya.
EnginAltan
09.04.2018
Güzel ve detaylı kurgulanmış bir ütopya. Buna rağmen modern dünyada birçok detayın uygulanması imkansız. Campanella'nın freud vari şekilde vatandaşların cinsel baskıdan kurtulmasını sağlamaya çalışması önemli.
Bazarov
03.12.2017
Çok güzel bir ütopya. eğlenceli bir anlatımı var.
ufukyasinn
05.11.2017
İyi bir ütopya kitabi
Errsiniksar
04.09.2017
Güneş Ülkesi, adaletsizliğin bilincinde olan, toprağından sürülmüş, zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekmiş ve bunun acısını taşımış bir insanın, adil ve dayanışmacı, baskı ve sefaletten arınmış bir toplum düşünün somutlaştırıldığı bir ideal kent tasarımıdır. Mutlu bir cumhuriyetin betimlemesi olan bu küçük kitap, 17. yüzyılda Fransa'da ve Almanya'da konuşulup tartışılmış; 19. yüzyılda pozitivistler ve sosyalistler arasında yayılmıştır. Avrupa tarihine ve kültürüne karşı aldığı mesafe ve ele aldığı ekonomik kolektivizmin yanı sıra üslubu ve doğallığıyla da dikkat çekmiştir.
celo baba
16.03.2017
karanlık bir zamanda gelmiş meşalemsi aydın...
Tuğba Sarmacı
08.01.2017
Bir ütopya kitabı. Arkadaşımın hediyesiydi, severek okudum.
Ömer Karagedik
13.04.2016
güzel ve farklı
Emre Uslu
24.03.2016
güzel bir ütopya, keşke bizimde güneş ülkemiz olsa.
Halil İbrahim Yıldız
Üstat
27 yıllık esaretin kitabı campanella marx ve engelsin üstadı değişik bir ütopya
decussate
Kitapkurdu
06.12.2015
Bu kitap hala niye fark edilememiş şaşırıyorum..zamane romanlarından kat kat güzel...