Candide Ya da İyimserlik Üzerine
Candide Ya da İyimserlik Üzerine
21Yorum
Adem Dursun
Başarılı ve sıkılmadan okunabilecek bir eser
üçbaş_karaman
dünyadaki temel felsefi bir metinlerden birisidir
Sena Yarar
voltaire; okuyucuya altın tasta bir evren sunuyor, distopik zannedilse de bizzat içinde bulunduğumuz bir evreni. okuyunuz, okutunuz.
hrn1111
sıkılmadan okunabilir eleştiri olarak doğru noktaları gösteren bir kitap
sefil_baron
Kitapkurdu
kitap 80 günde devria alem gibi ülkeleri geziyor ve oradaki yöneticileri ve din adamlarını eleştiriyor.Volter felsefesini hızlandırılmış tur gibi okuyucusuyla paylaşıyor.
rsdg
voltaıre nin evrensel eserlerinin başında gelir. çok güzel.
Myth3
çok severek sıkılmadan okudum.
haticeonuk
Kitapkurdu
beğendim, voltaıre nin diğer kitaplarını da okuyacağım
ibrahim Ç.
çok sevdim. Kesinlikle okunmalı
KüBoŞ
İronilerle süslü masalsı bir kitap. Gerçekten de herkesin ve her şeyin iyi olduğu bir yer var mı? Okuyun ve düşünün.
varas
Kitapkurdu
Nedenler, sonuçlar, kararlar farklı ve güzel bir şekilde işlemiş eserde.
tarih_psikoloji_ogr
Kitapkurdu
İyimserlik eleştirisi yapan, sonu İstanbul’da biten ironik bir kitap
ozlemilhan
Kitapkurdu
güzel bir klasik hem küçük hem pratik
enes çopur
orta seviyede bir çizgiroman uygun fiyatıyla okunabilir
KY-3239434
bir takım olaylar sonrasında dünyayı gezen Candide'in iyimserlik fikrini sorgulamasını anlatıyor.İroni kitabın her sayfasına işlemiş. Okumanız gereken bir kitap.
OSMAN TUFAN
Kaşif
Eğlenceli bir anlatım. Candide saf anlamına gelmekteymiş.. anlatıda ise çok daha ilerisi.. polyanna bile bu kadar olamaz iyi düşün iyi olsun denir ama hep kötülük.. iyilikten maraz doğarmış derler ya iyi düşünmektende felsefi sonuç iyilik olmalı ama acaba öyle mi?
Ayşen Er
Kitapkurdu
Voltairenin okunmaya değer eserlerinden biri candidenin yolculuk maceralarını anlatıyor nelerle karşılaştığı şeyleri anlatıyor
çağatay aydoğan
voltaire nin kaleminden çıkan kelimeler gerçekten öğretici.
asdgjlbg
fransızca da saf anlamına gelen kelime..voltaire den once candide diye bi kelime var mıydı yoksa voltaire in kitabında ki candide'in saf olmasıyla mı fransızcaya girmis tartısması yaratan kelime.
eumenid
İyimser olmak ya da iyimserliği yermek...Okunmalı.
1 2