Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak
Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak
8Yorum
Eylül Görmüş
Kitapkurdu
Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak
Bir yazara kendini böyle adamak, onunla böyle hemhâl olmak ne güzel bir şey ya; Mehmet Rifat’ın Proust’la ilişkisini kıskanmadım diyemem. “Artık bunları hızlıca bir tararım, baştan sona okumam” diyordum ama öyle olamadı, özellikle “Marcel Proust ya da Bir Roman Yaratmak”a bayıldım, enfes bir toparlama olmuş: tam bir Proust el kitabı gibi. Otantik snoplar, Kayıp Zamanın İzinde’deki karakterlerin analizlerini de içeren detaylı bir dizin gibi; zaman zaman hem geri dönmek ve hatırlamak, hem de karakterlerle ilgili düşünmek için okunabilir. Ruhların İletişimi ise özellikle Proust’un eserlerinde müziğin nasıl bir rol oynadığını anlamak isteyenler için nefis bir kaynak.
Erol001
Kitapkurdu
Marcel Proust u yakindan keşfetmek isteyenler icin harika bir kitap
iilay
Meşhur serinin yorumlanmasında yardımcı olacak bir kaynak
mhmtrnzmn
proustu anlayabilmek için yeterli bir eser
Levent1436
Kitapkurdu
Marcel Proust ve özellikle başyapıtı "Kayıp zamanın izinde" okunduktan sonra da üzerinde düşünülmesi ve yorumlanması gerekir. Bu konuda Mehmet Rifat'ın bu kitabı çok yardımcı oluyor.
Büşra ÇOLAK
Kitapkurdu
Kayıp Zamanın İzinde serisini okumayı düşünüyorsanız kütüphanenizde bulunmalı. Serideki karakterlerin ele alındığı kısım ipucu içeriyor, okurken dikkat etmekte fayda var:)
Çehov'un Başparmağı
Marcel Proust u yakindan keşfetmek isteyenler icin harika bir kitap
Antnur
Kayıp zamanın izinde yi okuduysanız bu kitapta mutlaka yanında ve kutupanenizde olmalı.