Kızılbaşlar Osmanlılar Safeviler
Kızılbaşlar Osmanlılar Safeviler

Kitapyurdu Fiyatı: 162,20TL

Ürüne Git
36Yorum
Muzaffer Karabulut
Üstat
28.04.2026
Tufan Hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kitabı okuduğunuzda ne kadar değerli bilgiler olduğunu görünce, teşekkürümü ilk andan sunmamı anlıyacaksınız. Konusu itibari ile ilk; Yörük, Türkmen ve Türk tabirlerini açıklıyor. Türkmen ve Yörük nüfusunun nerelerde olduğunu ve Osmanlı hakimiyetinde nasıl yaşadıkları hakkında bilgiler veriyor. Daha sonra Safevilere giriş yapılıyor. Kızılbaşlılık Türkmenlik ve Şiilik gibi konularda doyurucu bilgiler sunuyor hocamız. Anadoluda hangi Türkmen boylarının Safevi kuruluşunda yer aldığını açıkça belirtmiş. Ayrıca tartışmalara sebeb olan 40.000 kişinin katliamı (Alevi-Türkmen) gibi konuların aslında bir söylentiden ibaret olduğunu, eğer gerçek olsaydı Safeviler bu durumda daha da taraftar kazanabilirdi ve Safevilerin de kendi tarihinde böyle bir olaydan bahsedilmediğini kayıtlarla açıklıyor. Dolayısı ile katliam konusu tamamıyla asılsız. Kitap kurtları bu kitabı muhakkak alınız. Hatta başucu kitaplarınıza dahil ediniz.Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Üzeyir Çelik
Kitapkurdu
05.07.2025
Tufan Hoca'nın kaleminden güzel bir eser
kacamakokur
26.01.2025
Güzel bilgilendirici akıcı bir kitap tavsiye ederim.
Necdet Bolat
Kitapkurdu
25.10.2024
Kulaktan dolma duymus oldugum seyleri kitaptan okumak daha keyif verici. Tufan hocam kalemine saglik. Allah razi ilsun senden
Gülşehrî
Kitapkurdu
28.09.2024
Tufan Gündüz'ün konu hakkındaki makaleleri, ilgilileri için faydalı
bigadiçli
Üstat
24.10.2023
Cihan hükümdarı Yavuz'un Safevileri tarih sahnesinden nasıl sildiğini hayretle okuyacaksınız.
a.gökçe
Kitapkurdu
24.10.2023
Türk tarihi denince akla sadece Osmanlıların gelmesi ya da Safevilerin düşman taraf olarak kabul edilmesi Türk tarihi açısından yanlış bir tutum. Tarihi tek bir devletin gözünden anlamak ve tek bir devlete indirgemek doğru değil. Bu sebeple Tufan hocanın kitapları çok değerli ve önemli eserler. Sadece tarihçiler değil, tarihle ilgili olan herkes okumalı bence.
PAŞIK
Kitapkurdu
12.10.2023
Daha çok Safevi çalışması olmuş bazı yerlerde Osmanlı Safevi ilişkilerinde Safevi lehine taraflı olduğunu düşündüm. Beklediğim gibi bir kitap çıkmadı ve Tufan hocanın bir daha kitabını alacağımı sanmıyorum.
batın26
Kitapkurdu
28.02.2023
Guzel bir çalışma ben beğendim, tavsiye ederim
dimez
Kitapkurdu
30.08.2021
TUFAN HOCAMIN KALEMİN SAĞLIK .
Mestani
Kitapkurdu
14.04.2021
Tufan Hoha tarafsız ve ilmi bir şekilde güzel bir kaynak eser sunmuş
Ali Kozgül
01.04.2021
Son Kızılbaş Şah İsmail kitabını alanların almasına gerek yok. Orada da benzer bilgiler var. Ama eğer onu almadıysanız bu kitapta gayet doyurucu bilgilere sahip.
Timur76
Kitapkurdu
09.02.2021
Safeviler ile ilgili Tufan hocanın güzel bir eseridir
neva...
05.01.2021
Kitap isminde de barındırdığı kavramları farklı makalelerle açıklamış. Oldukça kapsamlı bir eser sunulmuş olmakla birlikte sanıyorum makalelerin ayrı zamanlarda yazılmış olmasından dolayı zaman zamam tekrara düşmüş. Ancak konuya duyulan merakı giderebilecek bir eser.
Bekir YILMAZ
Kitapkurdu
20.06.2020
Bu kitabı okuduğunuzda "Kızılbaşlık" ve "Türkmenlik" gibi kavramlarla ilgili kafanızda herhangi bir soru işareti kalmayacak.
Riza Cetin
04.05.2020
Cok karisik bir konu. Ama tavsiye ederim.
redd17
01.05.2020
Tarihimizin anlatımında, özellikle de Osmanlı tarihi anlatımında Safeviler hep üstünkörü kalıyordu. Bu kitap bu eksikliği kesinlikle gidermiş. Safeviler hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir kitap. Bir kaç yerde tekrar var ama genelinde bütünlüğü bozmuyor.
gelibolu şehit
28.01.2020
Zor konuyu ustaca işlemiş.
Tarih-i Ebu'l Feth
Kitapkurdu
09.01.2020
Tufan Gündüz hocamızın yazdığı ve alanında uzman olduğu konulardan birisini kitap haline getirdiği bir eserdir. Geçmiş klasik İran'ı ve Anadolu'da kızılbaş sorununu anlamak isteyen varsa okunabilecek bir eserdir.
aydeniz.
28.09.2019
Şah İsmail kitabıyla birlikte almıştım.
1 2