Irak Cephesi'nden Burma'ya Savaşın ve Esaretin Günlüğü
Irak Cephesi'nden Burma'ya Savaşın ve Esaretin Günlüğü
8Yorum
Samet YILDIZ
Üstat
Hâtırat olması ve önemli konulara temas etmesi dolayısıyla; ilginç anekdotlara yer veren bu eseri tavsiye ederim.
Nejat245
Kitapkurdu
Kitabın çok küçük kısmı orjinal hatırat fakat yine de okuması keyifli
ferrou
Kitapkurdu
sadece ismi bilinen bir kahramanın anıları. iyi okumalar...
KY-1268214
kitabın 50 sayfadan fazla önsözü var. bir 50 sayfa da orijinal matin tutuyor ki meslekten olmayanların anlaması çok zor. 30 sayfa kadar kaynakça ve ekler kısmı var. derleyenler de bol miktarda fotoğraf ve kroki kullanmış. pek okuma keyfi vermedi doğrusu.
MehmetTAŞAR
Kitapkurdu
Bu tür kitaplar daha da çoğalmalı, çekilen sıkıntılar, özveriler ve dahası anlaşılsın diye bütün anılar kitaplaştırılmalı. Yoksa bizim tarihimin hep es geçmelerle dolu. Geçilen es'leri bu tür kitaplar azcıkta olsa doldurabilir.
odengiz
Kitap bir çırpıda okunabilir. Hatıralar, kitabın %25-30 unu anca oluşturuyor. Kitabı okurken bu vatanın kurtulabilmesi için çekilen eziyetleri daha iyi anlıyorsunuz. Taşköprülü Mehmet Efendinin akıbeti de bilinmiyor, esir kampına varış ile birlikte anılar sonlanıyor.
me&ma
Kitapkurdu
Günlük kısmı çok az bir bölümü oluşturuyor. kitabın üçte biri önsöz.
İbrahim Şahin
Kitapkurdu
Kitabı hazırlayanların bir makalesini de içeren, 1.Dünya Savaşı sırasında Irak Cephesi'nde olan olayları ilk ağızdan öğrenebilme şansının bulunduğu faydalı bir kitap. Tarihi açıdan önemli bir eser.