Eski Bir Mit Mensubunun Kaleminden Çözüm Sürecinde  Güneydoğu Anıları
Eski Bir Mit Mensubunun Kaleminden Çözüm Sürecinde Güneydoğu Anıları

Kitapyurdu Fiyatı: 232,38TL

Ürüne Git
4Yorum
Ömer Çınar
Kitapkurdu
emekli bir güvenlik bürokratının kendi döneminden hareketle doğu sorununu irdelediği bir ilginç bir eser.
nsaylan
Birkaç yerde kitabın eklerinden bahsetmesine rağmen herhangi bir ek konmamış.40 yıl önceki devletin yaptığı hataları vurgulanmış,bazı bölümlerde yaşadığı özel Anılarından bahsetmiş.90 yıllık Cumhuriyet tarihinde devletin huzuru oluşturamamasının altında imalı bazı ifadeleri var.Güneydoğu'da çözümün askerde olduğunu düşünenleri eleştirmiş,askeri beceriksiz göstermiştir.Askere olan antipatisini kitabın birçok yerde bahsetmiş.Çözüm sürecine sadece bir bölümde değinilmektedir. Yazarın anılarının çözüm sürecine katkılarını bulmak, keçiboynuzu içinde balı bulmak kadar zor. Kitap 2015 basımı olmasına ve çözüm sürecinin başarılı olmadığı ortaya çıkmasına rağmen süreci övmesi, ve kullandığı bazı ifadeler dikkate alındığında sanki birilerine güzel görünmeye çalışma gayreti içinde olduğu düşünülebilir. Yaptığı görev itibariyle halkla iç içe yaşadığı düşünüldüğünde Devletin tüm organlarının yaşanan terör sorunu ile ilgili ne yapması gerektiği konusunda bazı hususlara değinmesini beklerdim.
mahamad
Sanırım kitabın ismini yanlış anladım.Yazar emekli olalı 30 sene olmuş.O günlerde yaşadıklarını anlatmış.Günümüzle pek alakası yok.
ERDENIS
Henüz okumadım. Yazarın şahsiyetindeki kalitenin dürüstlüğün kitaba yansıdığından ve gerçekten kitap içeriğinin günümüz sorunları hakkındaki bilgi kirliliğine hegemonya oluşturacağına emin olduğumdan birtane kendime birtane de değer verdiğim birilerine hediye etmek üzere oldım. Kendisine ve ailesine kitabının hayır getirmesini temenni ederim.