Hınç
Hınç

Kitapyurdu Fiyatı: 178,20TL

Ürüne Git
11Yorum
SERDAR KULOĞLU
Kaşif
18.07.2025
Muhteşem bir kitap. Bir insan duyguları ancak bu kadar iyi anlatabilir. Mükemmel bir içe bakış.
akar79
Üstat
12.06.2025
felsefe sevenler için yeni bir ufuk yeni bir bakış açısı oluşturabilir.
eören
Kaşif
09.09.2024
ahlak alanında yazılmış önemli felsefi bir metin.
pomaks
Kitapkurdu
13.07.2024
yeniden basılması bir harika... kesinlikle okunması gereken bir eser...
tlpozturk
Üstat
18.09.2023
okunması gerekenler listesinin ilk sıralarında.
TanpınarınKedisi
05.11.2019
Hınç kavramı üzerine Scheler'in değerli çalışması...
selmadogru
Kaşif
16.05.2018
Kitle kültüründeki duygusallık.
yarayankana
Kitapkurdu
27.04.2018
Ressentiment kavramı günümüz Türkiye'sini anlamak açısından da anlamlı olabilir.
Hüseyin Akgöl
Üstat
26.02.2017
olumlu değerler yine oldukları gibi hissedebilir;ama üstleri yanlış değerler tarafından örtülmüştür ve ışıkları ancak bu örtüden sızabilir. ( sayfa 47 ) begenerek okuduğum bir kitaptı.Tavsiye ederim.
Hüseyin Akgöl
Üstat
18.12.2016
kölece bir dogaya sahip olan ve statüsünü kabul eden bir köle,efendisinin gadrine ugradıgında intikam arzusuyla dolmaz;paylanan yumuşak başlı uşak ya da şamar yiyen çocuk da öyle.Buna karşılık saklı kalmış güçlü beklentiler ya da yetersiz bir toplumsal konumla eşleşmiş büyük kibir,intikam duyguları için bulunmaz nimettir. ( sayfa 31 ) beggenerek okudugum bir kitaptı.Tavsiye ederim.
...!!!...
19.07.2016
Hınç, intikam ve bu tür duyguların diğer sonuçları hakkında düşünmek isteyenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir çalışma. Ancak bu kitapla birlikte İş Yayınlarından çıkan Nietzsche adlı biyografi kitabını, Nietzsche'ye ait olan Ahlakın Soykütüğü (Say Yayınları tavsiyemdir) adlı kitabı okursanız çok daha sağlıklı bir düşünsel süreçten geçersiniz. Her ne kadar duyguları anlatma konusunda başarılı tespitleri olsa da dini açıdan yanlı ve Nietzsche konusunda da önyargılı bir kitap olduğunu belirtmem gerekir. Bu yüzden önerdiğim kitaplarla birlikte okumak bu önyargılardan kurtulmanızı sağlayacaktır.