5Yorum
eren6565
Kitapkurdu
Yazarın okudugum ilk kitabı kitabın konusu mülteci durumuna düşmüş bir insanın ağzından yaşadıklarını anlatıyor bekleme sürecini aşkı fakat kitap sanki kendini sürekli tekrar ediyormuş gibi oluyor cok ama cok beğenmesemde okunmasını farklı konusundan dolayı tavsiye ederim
taipei
Kitapkurdu
Christian Petzold'un aynı isimle 2018'de çıkan filmini izlemeden önce okumak üzere almıştım. Kitapta kaçış, mültecilik gibi günümüzde de yaşanan sorunlar 1937 yılında Nazi toplama kampından kaçan Seidler'in gözünden anlatılıyor. Geçmişte mültecilik kavramını anlamanız için kitabı okumanızı ve günümüzdeki paralellikleri görmeniz için filmi seyretmenizi tavsiye ederim.
mtmb
Bilge
Yazarın daha önce "Yedinci Haç" kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Nazi dönemini etkili bir şekilde kurgulayan yazarın bu eserini döneme ilgi duyanlar için tavsiye ederim.
aqualak
Kaşif
Çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim, çok uzatılmış geldi, çok daha kısa ve sürükleyici yazılabilirdi
25suskun61
Sürgün Edebiyatı dönemi yazarlarından olan Seghers, Hitler zamanını kullandığı metaforlar ile harmanlayarak yine güzel bir esere imza atmış. Alman Edebiyatı için muazzam eserlerden birisi.