Paris'te Katliam (Karton Kapak)
Paris'te Katliam (Karton Kapak)

Kitapyurdu Fiyatı: 97,63TL

Ürüne Git
17Yorum
AHMET TOPÇU
Üstat
Chrıstopher Marlowe 'in Pariste Katliam isimli Eserini İngilizce aslından Merhum Özdemir Nutku günümüz Türkçesi ile anlaşılır bir şekilde dilimize çevirilmiştir. Yazarının son eseridir. O gereken bir oyun.
KARA-ÜÇ
Hezarfen
Tarihsel değeri olan klasikleşmiş oyun
Cengiz Ozkosar
Hezarfen
akici bir tarzi olmasada okunabilir
gri kurt
Üstat
Fransa tarihinin o dönemki akışına yön vermiş şahsiyetlerin ve olayların konu edildiği tarihi bir oyun.
BaranAkcok
Çok akıcı gelmese de merak uyandırıcı yanlarından dolayı beğendiğim, güzel bir eser.
belikemagnus
Yazarın her oyunu gibi muazzamdı. Erken yaşta ölmeseydi belki de en iyi oyun yazarlarından olacak bir yetenek.
Uğur Bulut
Mezhep kavgasını anlatan kısa ama yoğun bir oyun. Marlowe bir harika dostum :D
Güneş Subayı
Karakterlerin gerçek hayattan alındığı bir Marlow piyesi. Güzeldi.
Selim Çolak
Kitapkurdu
Fransa'daki mezhep çatışmalarını ele alan bir tiyatro eseri...
gelibolu şehit
Klasiklerin metin tenkidi pek mantıklı değil. Çeviri, baskı kalitesi ve fiyat konularında değerlendirildiğinde kesinlikle tavsiye ederim.
Richard Charles
''En fazla gözyaşı dökenler değil. Kanını en fazla dökmeye hazır olanlardır, beni en çok sevenler...''
rabia kazan
Meşhur Bartholomeo katliamının tiyatral anlatımı.Din motivasyonlu katliamların çarpıcı bir örneği.Avrupanın karanlık yüzünü gösteren vahşi protestan katliamı.Sevdim.
turan  tekintongaç
Çağdaş muadilleriyle karşılıklı okunursa farkı daha ön plana çıkıyor.
mtmb
Bilge
İş Bankası Kültür Yayınları'nın kalitesiyle uygun fiyata nefis bir eser. Tavsiye ederim, pişman olmazsınız.
fuabook
Kitapkurdu
Kartaca Kraliçesi Dido'yu Thomas Nashe ile birlikte 1587'den önce yazdığı tahmin edilmektedir. Bu oyunu Büyük Timurlenk I-II, Maltalı Yahudi, Doktor Faustus ve II. Edward izler. Paris'te Katliam yazarın son oyunudur. Uyumsuz, kavgacı ve küfürbaz bir insan olan Marlowe'un Katolik öğrenciler arasında devlet ajanı olarak çalıştığına dair şüpheler vardır. Kalpazanlıkla suçlanmış, tanrıtanımazlık iddiasıyla kovuşturulmuş ve bir meyhane arkadaşı tarafından öldürülmüştür.
dorukyaşar
Shakespear ' in ilk okuduğum kitabı. Okuması zevkli çabucak bitiyor. Ama bana çok hitap etmedi.
seddû
shakespear'in en etkili çağdaşı Christopher Marlow'u okumanın tadına doyum olmaz, tavsiye ederim.