Kibarlık Budalası (Karton Kapak)
Kibarlık Budalası (Karton Kapak)

Kitapyurdu Fiyatı: 66,00TL

Ürüne Git
99Yorum
bilgi Karakaş
Kitapkurdu
Sonradan görmeliğin ve sınıfsal taklitçiliğin en komik ama rasyonel eleştirisi. Tam bir maske düşürme oyunu. Zevkli bi okumaydı.
Meraklı ve Tarihçi
Kaşif
Eser, zengin ama görgüsüz bir burjuva olan Mösyö Jourdain’in aristokratlar gibi yaşama ve “soylu” görünme takıntısını eleştirir. Jourdain, soylulara özenerek müzik, dans ve edebiyat dersleri alır; ancak bu çabaları onu çoğu zaman komik ve acınası durumlara düşürür. Aynı zamanda eser içerisinde Türklere ait esintiler de bulunmaktadır.
Önder Yildiz
Bilge
Bir tiyatro sahnesi olarak yazılmaş Dünya klasiği.
Cengiz Ozkosar
Hezarfen
moliere her zaman iyidir butun eserleri okunabilir
ryelkn
Kitapkurdu
Kibarlık Budalası, Molière’den okuduğum ilk eser oldu. Toplum içinde “zarif” ve “kibar” görünme takıntısının nasıl komik ve yapay bir hâl alabildiğini gösteren harika bir eser. Ana karakter Mösyö Jourdain, asil sınıfa özenen ama aslında o dünyaya ait olmayan bir adam. İnsanlar onu kandırıyor, bu zaafını kullanıyor, ancak o ne kadar komik duruma düştüğünün farkında bile değil.Molière, bu karakter üzerinden insanların “başkaları ne der” kaygısıyla kendilerini ne kadar değiştirebildiklerini başarılı bir şekilde ortaya koyuyor. Özellikle sahte kibarlık, eğitim ve sanat adı altında yapılan gösteriş çok iyi bir şekilde eleştiriliyor.Kısacası, oyun abartılı davranışların ve statü düşkünlüğünün ne kadar gülünç olabileceğini gösteren etkileyici bir eser. Dil ağır değil, sahneler oldukça akıcı ve ele alınan konu hâlâ güncelliğini koruyor.Yer yer tekrarlar olsa da ben büyük keyifle okudum; ardından hemen tiyatro uyarlamasını da izledim. Tiyatro severlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Ferhat ULUBAY
Hezarfen
Sürükleyici ve sade bir anlatım tarzı. Komedi eşliğinde eleştiri havası…
Zenci Forvet
Kitapkurdu
Yine Moliere yine harika bir eser ismi ve yine harika bir tiyatro metni.
Miss.Saraç
Kaşif
Moliere’ den yine eğlenceli dille eleştiren bir eser.
ipek karatosun
Üstat
Buyuk keyif alarak okudugum bir eser oldu. Ne zamandir okumak istiyordum. Eglenceli bir kitap okudum. Herkese tavsiye ederim. Gerci turklere biraz tepki icin yapilmis bir oyun ama
gri kurt
Üstat
Tiyatro sanatının gelmiş geçmiş en büyük yapıtlarından biri. Yüzlerce yıl önce böyle nitelikli bir oyunun yazılıp sahneye konmuş olması, oldukça ilgi çekici ve şaşırtıcı aynı zamanda.
Bahar Sarıoğlu
Tiyatro severlerin keyifle okuyabileceği bir kitap.
alişan24
Kitapkurdu
Kitabıda tiyatrosuda çok güzel
advess
Kitapkurdu
Çevirisi çok başarılı. Oyunu sahnede izlemeden önce okumak istedim.
Fatih Uğurlu
Kitapkurdu
Tiyatro eseri okumak isteyenlerin bir oturuşta okuyacağı bir kitap
berk06
Kitapkurdu
Tiyatrosu daha güzeldir ama kitap olarak okunduğunda daha basit kalıyor
herrberke
Kitapkurdu
Moliere'in okuduğum ilk eseri ve çok beğendim.Burjuva Mösyö Jourdain'in asilzade olma yolunda içine düştüğü gülünç durumları ele alan bu eser, ayrıca 14.Louis'in en çok güldüğü Moliere klasiğidir.
teacher_
Kitapkurdu
Keyifli bir kitaptı. Tavsiye ederim.
Alpbörü
Kitapkurdu
Türklerin batı olan ilişkisine farklı bir pencereden bakmak için keyifli bir eser olsa gerek; keyifli okumalar.
esadsarp
Hem eğlenceli hem de bizden çok şeyi içinde barındıran bir eser, mutlaka okunmalı, tavsiye ederim.
f.ç.
Bilge
Klasik moliere kitabı. Kibarlık ve asalet meraklısı bir adamın başına gelen ironik olaylar.