10Yorum
Onur Sahna
Kitapkurdu
28.05.2022
Deizmin başyapıtı.
xatrix
Kitapkurdu
07.02.2021
bazı şeyleri sorgulamanızı sağlayacak kitap.
Sami Pür
24.07.2019
Dünya tarihinin ve güçlünün neden güçlü olduğunun daha iyi anlaşılması için kesinlikte okunması gereken bir düşünür Thomas Paine. Yazdıkları hâlâ güncelliğini koruyor.
O Film Yattı Faruk
05.06.2019
Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nı ve Fransız Devrimi'ni etkileyen bu önemli kişilik, gerek yazar kimliği, gerek devrimci oluşu, gerek siyaset kuramcısı yönüyle yazdığı bu eseri okuyabileceğim için çok şanslı buluyorum kendimi.
semuel
13.05.2019
Paine'in Akıl Çağı, döneminde ve sonrasında önemsenmiş, yankı uyandırmış bir kitap. Rasyonalizm ve Aydınlanma çağının anlaşılması için okunması gereken kitaplardan biri..
Mustafa Dege
22.03.2019
dünya klasiklerinin içinde olmazsa olmaz kitaplardan birisi.
İsfendiyar...
14.01.2019
Halihazırda sorgulamalara başlayan birisiyseniz eğer size dininizi sorgulatacak güzel bir kitap.
Basri Emmi
05.05.2018
18. yüzyıl Aydınlanma Çağından okunması gereken bir başyapıt.
serpilağ
27.06.2017
Thomas Paine " Doğal ilgi alanım bilimdi. Şiire karşı da eğilimim ve yeteneğim vardı; daha çok hayal dünyasına hitap ettiği için bu eğilimlerimi cesaretlenme yerine baskı altına aldım. " der ve sonrasında " Siyasetle ilgili değildim. Hatta jokey kelimesinin anlamından farklı bir şey çağrıştırmıyordu bana. Bu nedenle yönetim konuları ile ilgilenmeye başladığımda, eğitimimi gördüğüm ahlaki ve felsefi ilkelere uygun bir sistem geliştirdim. " diye noktalar cümlesini. Siyasete karşı soğuk ama ele aldığı konu itibarıyla, ister istemez siyaset yapmak zorunda kalan bir yazar, Thomas Paine. Akıl Çağı, adlı eserinde Matta, Markos, Luka ve Yuhanna isimli kitapların havariler tarafından yazılmadığına; kim olduğu belirsiz şahıslar tarafından yazılmış ve okunabilirliğini arttırmak maksadıyla, İsa'nın önde gelen dört havarisinin isimlerinin kullanıldığına değinmiştir. Ayrıca satırlar arasında ilerledikçe kitaplar arasındaki tutarsızlıklara, örneklerle açıklık getirmiş.
paylasilan
Kitapkurdu
06.05.2017
Amerikanın kurucu babasıdır, deisttir okunması gereken bir kitap