Kafkaslar Ağlıyor! & 2 Kasım 1943 Kafkas - Karaçay Halkının Topyekün Sürgününün Hazin Hikayesi
Kafkaslar Ağlıyor! & 2 Kasım 1943 Kafkas - Karaçay Halkının Topyekün Sürgününün Hazin Hikayesi
9Yorum
yesevihan
Kitapkurdu
Kuzey Kafkas Türk Halklarından Karaçay Türkleri'nin 2 Kasım 1943 tarihinde Stalin adlı zalimin emriyle Kafkasya'dan Ortaasya bozkırlarına sürülmelerinin ve bu sırada uğradıkları soykırım-genosid-in acıklı öyküsü. Kitabı değerli kılan yazarın sürgünü bizzat yaşayan bir kurban oluşu... Soykırım,genosid vs. söylemlerinin sözkonusu edildiği şu günlerde ibretle okunması gereken bir eser. Benzer sürgünlerin muhatabı olan Kırım Tatarlarının, Çeçen-İnguş halklarının Türkiye'de yaşayan soydaşlarının evladlarında tarih bilinci oluşmasında çok etkili olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Stalin döneminde Sovyet Rus imparatorluğunda Türk asıllı halklara uygulanan vahşeti anlamak isteyen herkese tavsiye ederim. Baskısı tükenen eser, mutlaka okura ulaştırılmalı.
canbrk
Kitapkurdu
Mükemmel bir belgeroman. Yurtlarından edil iş insanlarla empati yapma imkanı sağlıyor. Şiddetle tavsiye ederim.
Altayentertainment
Kitapkurdu
Tekrar tükenmeden aldığım için mutluyum çünkü dönemi ve yaşanan acıları yeni nesillere aktarmak için önemli kitaplar bu tarz kitaplar
nataşarostova
Kitapkurdu
Kafkasya'dan sürgün edilen halkın yaşadıkları acıyı okurken hissetmemek mümkün değil.
Edebiyattseverr
Cok huzunlu gercek bir konu islenmis roman tekniginden uzak olsa da ogretici bir kitapti
slymn16
Kitapkurdu
Gerçeklere tutulmuş güzel bir ayna. geçmişi görüp ders alabilmek adına okunmalı
ranaadanur
Harika bir romandi okuyunca etkilenmemek elde degil
Kübraebru
Bu kitabı okurken çok etkilendim. İnsanların o zamanlarda yaşadıkları sıkıntıları anlatırken okuyucunun etkilenmemesi mümkün değil
gecira
Rusya'da yaşayan soydaşlarımızın çektiği derin acıları anlamamızı ve aynı şekilde hissetmemizi sağlayan çok güzel bir eser. Mutlaka okumalısınız. Geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.